НЕЗАБРАВИМА СЪБОТНА ВЕЧЕР ЗА БЪЛГАРСКИЯ БОКС

0
162

  • Кубрат Пулев спечели интерконтиненталната титла на WBA след бой над украинец 

  • Тервел пусна кръв, но победи хитреещ камерунец

Кубрат Пулев победи категорично украинския боксьор Ихор Шевадзуцкий с по 117:111 точки и от тримата съдии и спечели интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Шевадзутский, носещ прякора Хълк, имаше 11 победи, 9 нокаута и само 1 загуба преди боя с Кобрата по време на галавечерта в зала “Арена София”. Първоначално българинът трябваше да излезе за друга титла срещу Махмуд Чар, който обаче се контузи. Днес в 12-рундов мач Кобрата дори не успя да се измори, а сила му даваха вечният български фолклор, гайдите и над 7000 зрители, които проследиха битката на живо. Сред тях бе и легендата на българския футбол Христо Стоичков. По-точни удари, по-бързи движения, смелост и опит донесоха пояса на българина.

“Българите трябва да вярваме в себе си и така да учим децата си. България е Раят. За съжаление, чисто физически не мога, но бих прегърнал всеки един от Вас!”, каза Кобрата след мача, обръщайки се към феновете в залата.

За украинеца той добави: “Съперникът не беше на моето ниво”. И отправи предизивкателство към шампиона на WBA Махмут Чар да се готви за боя им през септември.

Българинът постигна своята 31-а победа на професионалния ринг. Той има и три загуби.

Тервел Пулев, който е последният български мъж, печелил медал на Олимпиада – през 2012 г. на игрите в Лондон бронз в полутежка категория, победи Роли Ламбърт в боксов двубой в полутежка категория. Камерунецът вече има 3 загуби в кариерата си, както и 16 победи и 12 нокаута. През цялото време на битката с Пулев в “Арена София” той ползваше мръсни номера, гушеше българина, но все пак Тервел успя да го надиграе с единодушно съдийско решение, въпреки че в 4-ия рунд получи аркада, която кървеше до края на срещата.

Във всичките 8 рунда камерунецът игра нечисто, но съдията край ринга не реагира. Ламбърт започна да навежда главата си, гушеше Тервел и успя да му отвори аркада под лявото око в 4-ия рунд. Реферите обаче прецениха, че това е неволно и не му отнеха точки. След аркадата в петия рунд Ламбърт удари българина с лакът в лицето и едва в шестия получи предупреждение от арбитъра заради поредното си навеждане. В крайна сметка след силна атака в 8-ия рунд Тервел имаше по-чисти удари и спечели мача.

На боя по време на галавечерта на братя Пулеви присъстваха около 6-7000 зрители, които видяха как Тево излезе на фона на на 50 гайди, бори се и победи. Сред официалните гости в залата бе легендата на българския футбол Христо Стоичков. След битката по-малкият брат Пулев поздрави феновете и каза “И аз започнах да играя мръсно. Но победителите не ги съдят!” Това бе 19-и успех в кариерата му.

Даниел Асенов дебютира с успех в профибокса, българите мачкат в галата на Пулеви

 

Даниел Асенов дебютира с победа в професионалния бокс. Тайсъна от Кукорево, както е прякорът на българския боксьор, надигра с единодушно съдийско решение с 4:0 гласа сърбина Милан Савич на галата с участието на Кубрат и Тервел Пулеви в зала “Арена София”. Мачът продължи четири рунда, а българинът не успя да нокаутира съперника, но го превъзхождаше.

В същото време и другите български боксьори записаха победи по време на галата. В първия мач Слави Хараламбов в супер полусредна категория нокаутира в първия рунд хърватина Ермин Сали, постигайки втората си победа на професионалния ринг. Кирил Русинов надигра по точки в шеструндов мач Венхар Хазири от Косово за третата си победа при професионалистите. Петър Драганов пък се справи със съпротивата на венецуелеца Анхел Адриан с нокаут за по-малко от три минути, регистрирайки деветия си пореден успех на профи ринга. Той още няма загуба.

https://trud.bg/