Организатор на “Мис Варна”: Елизабет живее от дете във Варна, а майка й е българка

0
204

© Фейсбук

Без съмнение “Мис Варна 2023 година” е най-коментираният досега в историята на града конкурс. Поводът е тазгодишната носителка на престижната награда, Елизабет Кравец, чийто избор скара варненци. Стотици хора, от едната страна аплодираха победителката и бяха категорични, че короната е напълно заслужена. Но срещу 17-годишната красавица и организаторите, се изляха също и много отрицателни коментари, а част от хората видяха в избора на Кравец политически причини поради фактът, че тя има украински корени. 

“Фокус” потърси за коментар по темата Mира Матеева, собственик на модна агенция Vip Fashion Group – организатор и лицензиант на конкурса “Мис Варна“.

Матеева обясни, че по регламент, право на участие в конкурса “Мис Варна” има всяко момиче, което трайно живее на територията на Варна и областта. По повод острите изказвания в мрежата, че Кравец не е имала право да участва на конкурса, Матеева обясни, че красавицата напълно отговаря на това изискване, тъй като тя живее в морската столица от съвсем скромна възраст. Девойката е пристигнала във Варна едва на 7 години. 

“Елизабет не е тук заради войната в Украйна. Майка й е българка, дошли са във Варна, когато Елизабет е била съвсем малко дете, тя е израснала тук, говори перфектен български, учи тук, приятелите й са тук. Нещо повече, тя е състезател по спортни танци и от години представя България по света, като е спечелила многобройни титли за страната ни.” каза още Матеева.

“Ние винаги се стремим да избираме най-хубавата участничка, тази която ще бъде годост за град Варна и ще носи достойно короната. Затова не приемам това, което се случва сега”, допълни Матеева.

Освен да живее в град Варна, за да вземе короната, претендентката трябва да е висока минимум 170 см, да покрива физическите критерии и да има талант, а Елизабет Кравиц без съмнение отговаря на всички изисквания. 

Въпреки крехката си възраст победителкате реагира спокойно на хейта срещу нея. “Заради дългогодишната си спортна кариера и опита й от международни състезания, Елизабет има желязна психика и дисциплина, тя приема всичко стоически”, успокои Матеева.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник