ОДОБРЕН Е ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ЧРЕЗ СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

0
401

Той е шести пореден за общината проект по втората стратегия, която Местната инициативна група към момента изпълнява.
Проектът е за основен ремонт на два участъка от уличната мрежа на с.Безмер и на един участък от уличната мрежа на с.Попгруево.
За с.Безмер: участък от улица „Шеста“ (между улици „Първа“ и „Втора“ – край църквата) и на участък от улица „Втора“ (от края на ремонтирания преди две години участък до края на селото).
За с.Попгруево: участък от началото на селото (вход от общинския път Божан-Попгруево) до центъра и до улица „Девета“ , която води към детската градиниа.
Общата дължина на участъците, които ще бъдат обновени е: за с.Безмер – 488 м., а за с.Попгруево – 463 м.
Предвидената за изпълнение технология за работа включва полагане на 6 см. пласт плътен асфалтобетон върху уплътнен трошен камък. Предварително се отстранява старата увредена асфалтова настилка.В определени участъци в с.Безмер ще се подменят и бордюри. Предвидена е хоризонтална и вертикална пътна маркировка.
Бюджетът на проекта възлиза на 310 107, 50 лв. с ДДС. Предстои подписване на договора за финансова помощ между общината , МИГ и ДФЗ , след което ще започне работа по проекта – обявяване и възлагане на обществени поръчки , изпълнение на строителните работи и въвеждане на обектите в експлоатация.