На 26 февруари, около 20:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 48-годишен мъж, губи контрол над МПС и се удря челно в насрещно движещ се лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 36-годишен мъж. Вследствие на инцидента, 36-годишният водач е настанен в МБАЛ Добрич със съчетана гръдна травма, без опасност за живота. Извършените проверки на двамата водачи за употреба на алкохол са с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 февруари, около 18:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по път II-27 в района на разклона за с. Плачи дол, обл. Добрич. На място е установен лек автомобил „Опел“, управляван от 56-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,06 промила.

На 26 февруари, около 14:25 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от неправоспособен 39-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,40-промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари, около 09:20 часа е получено съобщение за възникнал скандала между двама водачи на МПС по ул. „Поп Богомил“ в град Добрич. На място са установени двамата участници в инцидента, двама мъже на 56-години от град Добрич. Вследствие на инцидента, единият от участниците е получил удар в главата от тъп предмет, настанен в МБАЛ Добрич с комоцио, без опасност за живота. Извършителят на деянието е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 февруари, около 10:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Русия“ в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Сузуки“, управляван от 52-годишен мъж при маневра на заден ход удря 34-годишна жена. Водача отвежда пострадалата до ЦСМП Добрич, като жената е с прегледана и освободена за домашно лечение с болки в ръка и пета. ПТП е обслужено по административен ред.

На 25 февруари, около 16:10 часа в с. Стефаново, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от 33-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водача не притежава СУМПС, и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари, около 09:25 часа в с. Коларци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, без регистрационни табели управляван от 46-годишен мъж. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари, около 14:05 часа в град Добрич е извършена проверка на 16-годишен мъж. В хода на проверка е установена суха тревна маса с тегло 0,47 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 февруари, около 08:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на ж.к. „Добротица“ в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 42-годишна жена при маневра завой на ляво отнема предимството и удря 24-годишна жена, водач на тротинетка. Вследствие на инцидента, 24-годишната жена е с комоцио, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.