Обновеният театър „Азарян“ отваря с премиера на спектакъл

0
60


Театър „Азарян“ отваря с премиера на спектакъл, създаден изцяло в обновеното му пространство, съобщават от НДК.

„Семейство Едисън от 2-ро авеню“ е продукция на плевенския драматично-куклен театър „Иван Радоев”, в партньорство с НДК. Участват актьорите Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева. Режисьор е Антон Угринов.

Пиесата е по текстовете на световния комедиен драматург Нийл Саймън, смятан за майстора на бродуейската комедия. През 1971 г. спектакълът „Затворникът от второ авеню“ e представен за първи път на Бродуей, а четири години по-късно се появява и филмова адаптация със същото име. 

След премиерата, театър „Азарян“ ще продължи да се утвърждава като дом на всички сценични изкуства, имайки предвид уникалната за цяла България амфитеатрална зала и сцена със завидни технически възможности, казват от НДК. По думите им сценичното пространство ще посрещне гостите си с нови елегантни стъклени прегради пред основния си вход, зад който тържествен уют ще придава голям червен килим. Интериорът е освежен и с озеленяване.

По думите на екипа от НДК, както и досега, залата ще се използва за театрални, танцови и музикални спектакли, конференции и други събития.

/ДД/



Източник БТА