Васил Божков продължи темата с телевизионните договори за реклама, като публикува във фейсбук контракта на отнетата му вече „Национална лотария“ с Нова телевизия.

Ето какво написа бизнесменът:

Показвам ви и части от двете рекламни споразумения с „Нова броудкастинг груп“ ЕООД.

Едното е от 26.06.2018 г., а другото – от 1.8.2019 г. (подписано след публикуваната по-рано Паметна записка). Разликата в “пазарните” условия е видима.

Оставям коментарите на по-многословните. Бъдете здрави.

Споразумение за реклама на “Национална лотария” АД и “Ню Геймс” в НоваТВ от 26 юни 2018 г.:

1. Страни по договора

2. Финансови условия

3. Подписи и печати на страните

Споразумение за реклама на “Национaлна лотария” АД и “Ню Геймс” в НоваТВ от 1 август 2019 г. (след създаването на публикуваната днес Паметна записка)

1. Страни по договора

2. Финансови условия

3. Срок на предизвестие за прекратяване – три години

4. Срок на договора – десет години

5. Подписи и печати на страните

Споразумение за реклама на “Национална лотария” АД и “Ню Геймс” в НоваТВ от 26 юни 2018 г.:

1. Страни по договора

2. Финансови условия

3. Подписи и печати на страните

По-рано днес Васил Божков публикува в страницата си във фейсбук паметна записка, написана саморъчно от него и подписана от Кирил Домусчиев. Божков твърди, че под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов се е срещнал с Домусчиев и е подписал договор за реклама с Нова тв, която вече бе купена от Домусчиев, както и с футболния му клуб “Лудогорец”.

В паметната записка е написана сумата от 20 млн. лв. без ДДС, която Божков ще даде за реклама на Нова тв за срок от десет години. В замяна е ще получи пълен “съпорт в Държавната комисия по хазарта”.

Сумата от 20 милиона очевидно е на година, защото в публикацията във Фейсбук Божков пише, че няколко дни след като е подписал тази записка “част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.” Сумата, записана в паметната бележка от 20 млн. лв. без ДДС, умножена по 10 години прави и сумата от 240 млн. лв. с ДДС.

https://lupa.bg