На 9,10 и 11 септември в град Силистра се проведе Националният конкурс за млади изпълнители на възраст от 5 до 18 години “Дунавски звезди”, в който младият поп изпълнител Александър Петров от Студио за поп-рок певци “Сарандев” взе участие и спечели единствена първа награда в своята група, тъй като бе с най-висок резултат.

Освен първото място му бе присъдена и Специална награда на Адвокатската колегия в Силистра, чийто представител е наблюдавал всички участници в трите конкурсни дни и е избрал да отличи именно него.

В този своеобразен празник на музиката се включиха над 100 млади изпълнители от цяла България. Макар да не успя да се пребори за Голямата награда, тийнейджърът, който освен с музика се занимава и с поезия, остава удовлетворен от постигнатото. Журито бе в състав: Нели Рангелова – поп певица, председател на журито, Светослав Лобошки – композитор, Николай Текелиев – журналист, Вензи – изпълнител, Кремена Кряколова – вокален педагог.

В профила си във фейсбук младежът благодари на своите педагози Елена Карабельова и доц. Алис Боварян за отличната вокална подготовка и на журито за високата оценка. Форумът се организира от Община Силистра и Йордан Марков – млад изпълнител, основател на фирма Sense Music.