До 8 април вечерта можем да подкрепим добричлията Александър Петров, номиниран в пет категории за Годишните музикални награди на БГ радио – БГ дебют, БГ песен, БГ текст, БГ изпълнител и БГ видеоклип благодарение на своята дебютна песен „Рисувах те“.

Песента е създадена от композитора Димитър Атанасов, част от дуета „Димитър и Христо“, и Александър, който затваря кръговрата на любовта с нейните светли и тъмни нюанси при написването на текста. Режисьор е Павлин Иванов – Bashmotion, а младата актриса Маргарита Лъчезарова изпълнява ролята на момиче, изгубено в лабиринта на живота без любов. „Рисувах те“ можете да чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=ynCjnOYxfjc

В началото на месец март БГ радио отпразнува 23 години от своето създаване, като заедно с това обяви и предварителния списък с номинациите за Годишните музикални награди. За да гласувате успешно за Александър, е необходимо във всяка от посочените на сайта категории да изберете още 4 изпълнители или песни. Преди да направите своя избор, можете да чуете откъс от всяка номинирана песен в рамките на гласуването на https://gmn.bgradio.bg/.

Междувременно повече от месец „Рисувах те“ е сред най-подкрепяните песни в класацията за независими български артисти „Ново 10+2“ по БНТ 2, като за втора поредна седмица се задържа на второ място. В края на следващата седмица предстои да разберем дали  парчето ще успее да се пребори за първата позиция.

През 2022 година Александър достигна до финала на „Гласът на България“, заемайки почетното трето място. Понастоящем е трети курс студент по медицина в Медицински университет – Варна. Младият изпълнител е изключително щастлив от призива на учебното заведение към колеги и преподаватели да го подкрепят по пътя към постигането на следващата му мечта и вярва, че тя ще се сбъдне по най-вълнуващия начин.