Новият брой на списанието “Епархийски глас” е за кончината на патриарх Неофит, в него има и слова за Великден на Негово Светейшество

0
72


Първият брой на списанието “Епархийски глас” за 2024 г. излезе от печат и той е посветен на упокоилия се преди малко повече от 40 дни български патриарх и Софийски митрополит Неофит (1945-2024), съобщиха от Софийската митрополия.

Извънредно в новия брой е поместен обширен материал за кончината, за заупокойните богослужения и погребението на Негово Светейшество. Има също съболезнователни слова на предстоятелите на поместни православни църкви, както и избрани откъси от Възкресните слова на патриарх Неофит през годините.

В броя има също така слово за празника Вход Господен в Йерусалим на Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, разговор със ставрофорен иконом Кирил Попов “В памет на благия патриарх Неофит”, светоотечески поучения за Великия пост, последното интервю с протопсалт доц. д-р Димитър Димитров, слова на цар Борис Трети за вярата и българската църква, проучване за службата на св. цар Петър на Георги Канев, статии за църковната музика от Асен Атанасов и Никола Антонов, текстове за поста и за отшелничеството на Евгения Комарова-Казиола и на Нина Борисова, разказ на свещеник Ивайло Борисов, детска пиеса за Възкресение, както и по-важните епархийски вести от годината.

Списанието е от 144 цветни страници, в голям формат, и е с луксозна корица. 

Архивните броеве на списанието може да се изтеглят в електронен вид от страницата на “Епархийски глас”.

/ХК/



Източник БТА