Основната причина за уволнението ми от Корнелия Нинова, бивш министър на икономиката и лидер на БСП, е страхът й да не заема длъжност, която да позволява да я изоблича. Това написа в позиция, разпространена до медиите, бившият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов.

„Утре ще дам нова информация и документи за износа на българско оръжие за Украйна и ролята на Нинова в това“, пише още Михайлов.

„В предпоследния й ден като министър Корнелия Нинова уволни ръководителя на държавното дружество НИТИ-Казанлък с 30 г. опит, за да назначи председателя на организацията на БСП в Казанлък Румяна Друмева“, допълва Михайлов.

Ето пълния текст на позицията му:

„Корнелия Нинова публично призна, че от страх да не стана служебен министър и да я ревизирам са заведени 2 дела срещу мен. Загубени са над 70 хил. лв. за тях и никой няма да ѝ търси отговорност за това“.

Част от обществото знае, че от 2-3 месеца аз водя спор на принципна основа с Корнелия Нинова. Твърдо отстоявам 3 каузи:

1. Не може тя да лъже за мен и причините за моето уволнение. Завел съм срещу нея 2 дела и сам си плащам разходите по тях, до сега 2 552 лева. Нейната вендета срещу мен бяха две заведени дела от подчинените ѝ държавни дружества. Хонорарите до тук по тях са над 70 хил. лв., които плаща българското общество, заради егото на Нинова.

2. Изобличаване на злоупотребите ѝ с властовите ресурси. Скандално е тя да се опитва да назначи директори в най-големите държавни фирми на тъмно, със съкратени срокове и реално без конкуренция. В предпоследния ѝ ден като министър уволни ръководител на държавно дружество с 30 години опит, за да назначи Председателя на БСП Казанлък.

3. Обществото има право да знае къде отива българското оръжие, особено когато бившият министър разрешаващ износа публично е заявявал многократно, че не би допуснал експорт за Украйна.

За отмъщение за тези мои каузи Корнелия Нинова трансформира до скоро подвластните ѝ държавни фирми „Кинтекс“ и ДКК в репресивни апарати, които вероятно по нейни инструкции, завеждат срещу мен дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени мои нарушения.

Както казах, тези фирми са платили до сега около 70 хиляди лева за адвокати и такси. Лесно се харчат държавни пари, докато тя се прави на загрижена за доходите на хората и инфлацията.

С делата срещу мен се респектират и всички нейни опоненти, които са дръзнали да ѝ противоречат. Показна акция какво те чака, ако не слушаш.

Конкретно по казуса: Миналата седмица в някои сайтове се появиха предположения – спекулации, че аз ще съм служебен министър на икономиката и индустрията. Вероятно Корнелия Нинова, уплашена да не би аз да заема този пост и да осветля пред обществото какво е правила през последните 6 месеца, е дала инструкции за спешно ново дело срещу мен, за да ме злепостави.

В резултат в понеделник – последният ѝ ден като министър, бе заведено поредното измислено дело срещу мен. Този път за уронване репутацията на „Кинтекс“.

Истинската причина за делата срещу мен обаче бе призната от самата Нинова в изявлението й при сдаването на властта на служебния министър. Тя директно призна за страха си да не заема длъжност, която ми позволява да изобличавам лъжите и делата ѝ.

Водена от желанието си да ме „удари“ тежко, тя всеки път изпраща до медиите гръмки съобщения за измислени мои провинения в „Кинтекс“ и точно с тези свои действия тя уврежда престижа на дружеството.

В отговор на лъжите по мой адрес аз бях принуден публично и аргументирано да защитя името си.

Винаги съм пазил интересите на „Кинтекс“ и съм давал само ограничена информация, но достатъчна, за да разбере обществото истината. Това ще бъде потвърдено още веднъж в съда.

Говорейки за информация и истина, нека кажем на хората още нещо, което Нинова премълча по време на отчета си за свършеното като министър на икономиката и индустрията.

В петък (29 юли) – предпоследният ѝ ден като министър, чрез ДКК, тя сменя директора на НИТИ Казанлък – предприятие от военно-промишления комплекс. Уволненият ръководител е професионалист с над 30 години опит, спасил завода от фалит в миналото. 7 предходни министри от различни правителства не посегнаха на директора на НИТИ Казанлък, но тя го направи и то в последния момент.

Защо?

Ето го отговора: Новият директор е г-жа Румяна Друмева – Председател на БСП Казанлък до месец март/април тази година и настоящ Председател на групата на БСП в Общинския Съвет. Така ли се управляват прозрачно и успешно държавните фирми – с тайни трудоустроявания на партийни кадри без конкурс и то в „12 без 5“?

Г-жо Нинова защо не пуснахте и за това назначение прессъобщение, както правите за делата срещу мен? Защо не казахте на медиите и когато за 3 дни търсихте директори в най-големите и богати държавни фирми с псевдо конкурси?

В заключение: На изпроводяк и за отмъщение Нинова ми нанася нов наказателен „удар“. Вече започвам да свиквам, но пак ще говоря истината!

Утре ще дам нова информация и документи за износа на българско оръжия за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това. Обществото има право да знае! Няма да приключа с медийните си изяви. Делата не ме плашат нито грозната реалност, че в България, който говори публично истината, често се превръща във враг на властимащите!

7DniBulgaria.bg | Пулсът на новините