НА ЖИВО: Манчестър Сити – Челси 1:0, Бернардо Силва откри – Футбол свят – Англия

0
80


Манчестър Сити и  Челси играят при резултат 1:0 в полуфинален сблъсък на “Уембли” от ФА Къп.

Getty/Gulliver images

В 11-а минута Коул Палмър опита нестандартон изпълнение от много сериозна дистанция с прехвърлящ удар, но Ортега внимаваше и не стрещна трудности да улови. Пет минути по-късно Фил Фодън получи великолепен пас и остана очи в очи с Петрович, като успя да го преодолее, но не съумя да завърши на опразнената врата, а това бе страхотен шанс за Манчестър Сити.

В 29-а минута Николас Джаксън бе изведен на чиста позиция, като повече добре топката и бе сам срещу Ортега, но сенегалският нападател, след като премина противниковия вратар, се забави и пропиля огромна възможност, като пасът му към точката на дузпата също не бе точен.

В 37-а минута Кол Палмър получи в наказателното и преодоля великолепно Родри, като опита удар с левия крак, който обаче бе спасен брилянтно от Ортега.

В 49-а минута Николас Джаксън отново получи великолепен шанс, като бе сам срещу Ортега и стреля с десния крак, но вратарят на Манчестър Сити успя да реагира, спасявайки с една ръка. Впоследствие Палмър по великолепен начин центрира към сенегалския нападател, който отправи изстрел с глава, но отново не съумя да се разпише.

В 53-а минута Манчестър Сити отправи първия си точен удар. Фил Фодън бе на стрелкова позиция от вътрешността на наказателното поле и шутира с левия крак, но Петрович внимаваше и изби встрани. Само две минути по-късно Коул Палмър имаше възможност да стреля от пряк свободен удар със своя силен ляв крак, като топката срещна ръката на Джак Грийлиш, който бе част от стената, а ръката му бе разперена широко встрани, но Майкъл Оливър подмина ситуацията, като дори не даде корнер на “сините”.

В 69-а минута появилият се като резерва Жереми Доку показа добра индивидуална техника, като премина двама противникови футболисти и стреля в близкия ъгъл, но Петрович отново бе на ниво и успя да реагира.

В 84-а минута Жереми Доку пусна чудесен пас към Кевин де Бройне, който не се забави и веднага центрира в наказателното поле успоредно на голлинията, като топката първоначално бе избита, но попадна на левия крак на Бернардо Силва, който матира защитата на “сините” и вратаря Петрович, за да открие резултата – 1:0 за Манчестър Сити.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: 18. Стефан Ортега, 6. Нейтън Аке, 25. Мануел Аканджи, 5. Джон Стоунс, 2. Кайл Уокър, 16. Родри, 17. Кевин де Бройне, 10. Джак Грийлиш, 20. Бернардо Силва, 47. Фил Фодън, 19. Хулиан Алварес

Челси: 28. Джордже Петрович, 27. Мало Густо, 3. Марк Кукурея, 6. Тиаго Силва, 14. Трово Чалоба, 8. Енцо Фернандес, 25. Мойсес Кайседо, 23. Конър Галахър, 20. Коул Палмър, 11. Нони Мадуеке, 15. Николас Джаксън



Източник Gong.bg