НА ЖИВО: Ботев Пловдив 0:0 ЦСКА 1948, греда за домакините – БГ Футбол – efbet Лига

0
76


Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 играят при резулатт 0:0 във втория двубой от неделната програма на 28-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в града под Тепетата, която се очертава като директна битка за шестото място, може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.

Снимки: Startphoto.bg

Гостите са с нов треньор – Валентин Илиев. Той замени на поста Николай Панайотов. От началото на годината тимът е без победа в efbet Лига, което доведе и до въпросителни около мястото на „червените“ в челната шестица на класирането. В седем изиграни срещи тимът регистрира три равенства и четири поражения. Сега амбицията на столичани е да променят играта, а от там и резултатите на състава. През този сезон Валентин Илиев води дублиращия отбор на „червените“, като това бе неговият втори период начело на дубъла. Начело на ЦСКА 1948 II той има общо 40 срещи в двата си престоя, като е водил и представителния тим през 2017/2018 и 2018/19.

В предишния кръг Ботев Пловдив се наслади на един от най-добрите си мачове, надигравайки Берое в Стара Загора с 3:0. Отличиха се Константинос Балоянис (гол и асистенция) и Георги Николов с две попадения. Последният ще се надява да увеличи головата си серия и срещу столичния състав, за да затвърди позицията си в голмайсторската листа на efbet лига.

Към момента пловдивчани са с 37 точки от 27 изиграни мача, докато „червените“ са с една точка по-напред в подреждането, но имат един двубой по-малко. На още една точка по-напред с равен актив от по 39 точки са Арда Кърджали (28 мача) и Крумовград (27 срещи). Победителят в мача ще излезе на шестото място поне до понеделник, когато Клумовград ще гостува на Ботев Враца.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Срещата стартира с опит за натиск от страна на домакините, които на няколко пъти стигнаха до по-остри центрирания в наказателното поле на „червените“, но без сериозни опасности за вратаря Петър Маринов.

Първият изстрел към една от двете врати беше отправен от гостите в десетата минута. Тогава Педриньо в проби отляво, след което сви топката за Талис, който шутира, но над напречната греда на вратата, пазена от Хидайет Ханкич.

Нападателят на Ботев Пловдив – Георги Николов, получи травма, като се наложи да напусне принудително терена с помощта на хора от медицинския щаб на „канарчетата“ в 21-ата минута. Три минути по-късно на негово място на терена се появи Мохамед Брахими.

В 26-ата минута коварен изстрел от много сериозна дистанция отправи Педриньо от свободен удар, който бе точен, но Ханкич внимаваше и улови.

Минута по-късно Ботев отговори чрез Николай Минков, който взе топката отдясно в половината на ЦСКА 1948 и реши да шутира от около 25 метра, като го направи силно и точно, но Петър Маринов следеше внимателно играта и с една ръка изби над гредата в корнер.

Ботев опита отново да натисне и в 36-ата минута Самюел Акере получи топката малко пред наказателното поле и опита техничен изстрел към далечния ъгъл, но Маринов улови.

Снимки: LAP.bg

Три минути по-късно “канарчетата” пропиляха добра възмжност за попадение. Симеон Василев подцени една наглед лесна за отиграване топка, като позволи на Акере да отнеме, но крилото на Ботев взе грешното решение да стреля, вместо да навлезе към наказателното поле.

Минута преди края на редовното време на първата част домакините изпуснаха нов шанс. Капитанът Ивелин Попов отлично изведе Николай Минков отдясно в наказателното поле, който пък намери по земя Атанас Чернев. Защитникът с едно докосване върна топката към свободния на границата на наказателното поле Акере, който пробва удар към далечния ъгъл, но безкрайно неточно.

Втората част стартира без промени в двата състава, а в началните минути опасности пред двамата вратари липсваха.

В 57-ата минута Константинос Балоянис шутира опасно от пряк свободен удар с левия крак, но Маринов беше на точното място и изби изстрела в десния му ъгъл.

След доста тихи минути на терена, събитията се оживиха с оставането на около двадесет минути до края на редовното време. В 71-ата минута топката достигна до Кристиан Нвачукву след лошо изчистване от страна на Росен Божинов. Футболистът на домакините стреля от границата на наказателното поле, насочвайки топката към долния десен ъгъл на вратата, но Маринов се справи.


LIVE  | БОТЕВ ПЛОВДИВ – ЦСКА 1948  0:0

efbet Лига, 28-и кръг

Главен съдия: Венцислав Митрев, град София

Стадион: „Христо Ботев“, град Пловдив


Стартови състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): 1. Хидайет Ханкич – 17. Николай Минков, 5. Йонас Там, 79. Атанас Чернев, 38. Константинос Балоянис – 15. Джеймс Ето’о, 6. Дилан Мертенс – 16. Самюел Акере, 10. Ивелин Попов (к), 31. Уме Емануел – 93. Георги Николов

Резерви: 32. Матвей Игонен (вр), 4. Ехидже Укаки, 7. Мохамед Брахими, 14. Фаустас Степонавичус, 18. Димитър Папазов, 30. Лъчезар Балтанов, 40. Кристиан Нвачукву, 42. Ивайло Видев, 44. Бисер Бонев

Старши треньор: Душан Керкез

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 1. Петър Маринов – 19. Стив Фуртадо, 3. Росен Божинов, 14. Теодор Иванов, 15. Симеон Василев – 21. Емил Ценов, 22. Реян Даскалов ж.к. – 10. Радослав Кирилов (к), 7. Талис Кантанхеде, 8. Педриньо – 25. Евгений Сердюк

Резерви: 12. Леви Нтумба (вр), 6. Радослав Илиев, 9. Бирсент Карагарен, 20. Антонио Вутов, 31. Том Рапнуи, 28. Неделко Пишчевич, 87. Симеон Димитров, 91. Райън Бидунга, 92. Пиер Нгуинда

Старши треньор: Валентин Илиев



Източник Gong.bg