На два от граничните пунктове с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход

0
86



На граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин” и „Кардам” по границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция” на МВР. Информацията е по данни към 06:00 тази сутрин. 

На границата с Гърция движението на всички гранични пунктове се осъществява нормално. През граничните пунктове  “Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, напомнят от „Гранична полиция”.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП “Калотина” се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът на граничните пунктове на границата с Република Северна Македония и Турция се осъществява нормално. 

/МК/



Източник БТА