Национална стратегия за електронно здравеопазване и дигитализация на здравната система 2030 г. ще обсъди днес правителството в оставка

0
59



Национална стратегия за електронно здравеопазване и дигитализация на здравната система 2030 г., предстои да обсъди Министерският съвет в оставка на редовното си заседание, което започва в 10:00 часа. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

В дневния ред е назначаването на “България Еър” за въздушен превозвач, който да оперира по международната линия София-Баку-София, договорена между правителствата на България и Азербайджан.

На заседанието ще бъде обсъдено осигуряването на държавна гаранция за временна експозиция “Франц Фон Щук” в “Квадрдат 500” на Националната галерия, представляваща движими културни ценности, притежание на музей “Вила Щук” в Мюнхен.

Ще бъдат разгледани и три проекта на закони за изменение и допълнение – Закона за изменение и допълнение на Кодекса на застраховането, Закона за висшето образование, както и Закона за културното наследство. 

Правителството в оставка се очаква да определи заместник-управител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие.

БТА припомня, че оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа  “за”. 

На предишното правителствено заседание на 6 март Денков заяви, че правителството ще работи по важните приоритети – повишаване на доходите, създаване на устойчива бизнес среда, засилване на сигурността на държавата и утвърждаване на позицията ни в международните отношения, докато бъде избрано следващото правителство. 

/МК/



Източник БТА