• В операцията са участвали служители на Министерството на извънредните ситуации на Русия, Беларус и Киргизстан

Екип от спасители от Русия, Беларус и Киргизстан спасиха мъж от развалините в Турция повече от 160 часа след земетресението. Това съобщиха за ТАСС в понеделник от пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации.

„На работната площадка на руския екип съвместните усилия на спасителите от Министерството на извънредните ситуации на Русия, Беларус и Киргизстан спасиха човек по време на издирвателно-спасителни операции в Турция. Те успяха да спасят човек повече от 160 часа след това земетресението“, съобщиха от пресслужбата.

От Министерството на извънредните ситуации добавиха, че операцията по изваждането на мъжа от развалините е продължила повече от четири часа. „Работата е извършена през нощта, с риск за живота с възможно срутване на конструкции“, допълват от ведомството.

Лекари от МЧС на Русия са оказали първа помощ на пострадалия непосредствено преди да бъде изваден изпод развалините. Пострадалият е предаден на медиците.

Министерството на извънредните ситуации съобщи по-рано, че от началото на издирвателно-спасителните операции петима души са били спасени изпод развалините в Турция и трима души, включително едно дете, в Сирия.