Момчето на име Вава, което избяга от племето на канибалите в индонезийската провинция Папуа, се завърна у дома 14 години по-късно с австралийския телевизионен водещ Мат Доран. Това разказват от Seven News.

Вава идва от хората на Комбай, които все още живеят от лов и събиране. Родителите на момчето починали, когато той бил на шест години, а самият той бил обявен за магьосник. Те искаха да убият и изядат момчето, за да освободят душата му от зли духове. Той беше спасен от индонезийския диригент Корнелус Сембринг, който често посещава село Комбай. Той помогна на момчето да избяга и го отгледа като свой собствен син.

Вава живя 14 години в Суматра и смяташе, че никога няма да види любими хора, останали в Папуа. Сега е на 20 години, станал е набожен християнин, учи в университета и обича да играе футбол. Според Вава той искал да се върне, за да ги убеди, че е по-добре да се обичат, а не да убиват.

За комбо момчето, което някога напусна и получи образование в града, се превърна в почти легендарен герой. Множество роднини са срещнали Вава в родното му село, включително брат и сестра, за които той не е знаел.

“Ние сме господарите на нашата земя”, каза той на своите съплеменници. „Но когато се убиваме един друг, това означава, че сме много слаби.“ След пет или десет години някой ще дойде тук и ще управлява това място, защото сме слаби, защото се убиваме един друг. Трябва да сте силни и да спасите земята си. И се обичайте. ”

Комбая е нация-ловец, която живее на границата на Папуа Нова Гвинея и индонезийската провинция Папуа. За да се предпазят от набези и отвличания, те изграждат къщи по дървета. Дивите прасета се използват като пари от комба.

Този народ вярва, че усвояването на човешката плът убива злите духове. Напоследък комбай рядко практикува канибализъм, но не са го изоставили напълно. Sembiring твърди, че последният инцидент, за който е знаел, се е случил преди четири или пет години.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Amanda Taylor

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  3. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST