Млади журналисти от Добрич се представиха за пръв път пред публика

0
367

Първа изява пред публика на младите журналисти от школата по журналистика, аудио и видео обработка към Арт център „Палитра“ се състоя днес в Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич. В Международния ден на музеите те представиха паметниците в града, които са свързани с българската литература.

Младежите са събрали и подготвили информация за местата, на които се намират монументите, кога и как са създадени. Изготвили са пана със снимки и кратко описание, а те ги представят пред публиката. В програмата са включени още и изпълнения на възпитаници на музикалната школа към центъра.

„Радвам се, че първата изява на школата е точно в Деня на музеите и то в Дом-паметник „Йордан Йовков“. Пожелавам на младите журналисти да се все така всеотдайни и търсещи“, приветства ги директорът на арт-център „Палитра“ Иван Иванов.

Школата по журналистика, аудио и видео обработка е създадена по проект „Изкуство, История – Аз и моят град“ и се финансира от Национален фонд „Култура“. Организатори на проявата са Община Добрич и арт-център „Палитра“.