Художествена галерия – Добрич отпразнува 60-годишен юбилей!

0
341
В Деня на музеите като на празник – с много музика, цветя, гости и емоции, Художествена галерия – Добрич отбеляза 60 години от създаването си.
Екипът на галерията благодари на всички, които допринесоха за настроението в специалния ни ден! Учениците от “Капитан брас бенд” при СУ „Св. Климент Охридски“ подгряха обстановката с изпълненията си пред публиката, а емоцията се пренесе и вътре в залите при официалното откриване на юбилейната изложба.
На откриването присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, заместник кметът “Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева и първият работник в галерията художникът и учител Тодор Балев.
След като поздрави всички присъстващи,кметът на Добрич Йордан Йорданов  добави, че Общината ще финансира издаването на каталог по повод 60-ата годишнина на галерията.
Стотиците гости – настоящи и бивши колеги, приятели, ценители, ученици – направиха събитието още по-вълнуващо. Учениците от ПГТ „П. Яворов“ внесоха младежка свежест и се погрижиха с професионализъм за кулинарната наслада по време на коктейла под съпровода на талантливия саксофонист Веселин Павлов.
Празникът продължава! Изложбата „60 години Художествена галерия – Добрич“ можете да разгледате до средата на м. юни.