Мисията на КФОР в Косово ще проведе военни учения

0
124

©

Мисията на КФОР ще проведе рутинно военно учение в Западно Косово от 5 до 7 септември, предаде Radio Televizionit te Kosoves.

“Учението ще се провежда от Регионалното командване на Многонационални оперативни сили “Запад” и ще се фокусира върху процедурите за оперативна готовност и подготовка на частта. През този период войници и превозни средства на КФОР ще бъдат разположени в околностите на Крушевац и Дечанския манастир“, се посочва в съобщението на КФОР.

Според съобщението тренировъчните дейности ще включват както дневни, така и нощни движения от земята. Ще има и колони от военни превозни средства, съставени от тежка техника, които ще се движат по главни и второстепенни пътища.

“КФОР провежда рутинните учения с цел тестване и обучение, за да осигури навременен и безопасен отговор, когато е необходимо. КФОР се стреми да осигури минимално въздействие върху цивилното население през цялото време на учението и търси сътрудничеството на местните общности по време на тази дейност“, се посочва още.

КФОР продължава да изпълнява своята мисия, основана на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН от 1999 г., за осигуряване на безопасна и сигурна среда и свобода на движение в полза на всички общности, живеещи в Косово.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник