Мирослав Цеков, НМФ: Младостта е възможност и потенциал

0
135

©

Личен архив

Младостта е по-скоро възможност. Това каза в интервю за предаването “Нюзрум“ по Радио “Фокус“ Мирослав Цеков, председател на Национален младежки форум по повод днешния Международен ден на младежта.

“Със сигурност младостта не е порок. Може да е предизвикателство при всички положения, тъй като тя крие много неясноти, но именно там младият човек намира себе си и пътя си в живота. Така че младостта е по-скоро възможност. И ми се ще, особено в днешния ден, да гледаме на младостта като на възможност, и като потенциал най-вече“, обясни той.

12 август е едно хубаво подсещане, че трябва да мислим и да работим с младите хора, за да станат те пълноценен участник в обществото, коментира още Мирослав Цеков.

Той открои, че в последните няколко години се вижда “освежаване“ в доста сектори – доста млади хора влязоха в политиката и са народни представители. По думите му младите носят много по-голяма енергия, имат смелостта да експериментират и взимат повече решения, дори политически. В общия случай младежите са носители на промяна, изтъкна Цеков.

“Младите хора са основният потенциал на нацията. Работата с тях би следвало да има своето централно място в политическия дневен ред. Ние се сещаме за младите твърде много пъти, когато се появи някакъв провокиращ обществото проблем. Включително и сега, когато стана дума за насилие. През останалото време чисто младежките проблеми остават на заден план – за сметка на другите кризи. Често оправданията са кризите на деня. Ние смятаме, че политиката за младите хора трябва да е водеща в политическия дневен ред“, добави председателят на Национален младежки форум.

Веселка Иванова

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source