Министър Цеков съобщи, че през юли ще бъде обявена обществената поръчка за проектиране и монтаж на автоматизираната система за реверсивно движение в участък на пътя между София и Перник

0
73



Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков съобщи, че Агенция “Пътна инфраструктура” планира възлагането на обществена поръчка за проектиране и монтаж на автоматизираната система за реверсивно движение в участъка от Софийския околовръстен път към Даскалово (пътят София-Перник) за втората половина на 2024 г. – през юли. Индикативната стойност на този етап за изграждането на рамки на трасето, фундаменти, светофарни уредби и контролен пункт е 10,8 млн. лева.

Предметът на поръчката ще бъде да се актуализира и допълни наличната проектна разработка, която по думите на министъра е доста остаряла, както и изграждането на самата система. 

Министърът не се ангажира със срока за приключването на този проект, но допусна, че изпълнението може евентуално да започне през 2025 г.

По въпроса за нуждата от пътен възел при Драгичево, министърът каза, че такава необходимост има. Не е предвиждано досега, не е проектирано, трябва да залегне в инвестиционна програма поне за средносрочен период, допълни министърът.

По отношение на монтирането на съоръжения за контрол на скоростта, Цеков изрази надежда, след анализ от пътната агенция за това доколко те ще са необходими, скоро да бъдат монтирани.

/ВЙ/



Източник БТА