Медицинският факултет на Тракийски университет е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България

0
63


От днес Медицинският факултет на Тракийски университет е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България под надслов “Сред липите на здравето и правите улици на познанието”. Това съобщиха от пресцентъра на старозагорското висше учебно заведение. В рамките на три дни срещата ще събере в града 250 студенти по медицина от всички висши учебни заведения по медицина в страната.

Предвижда се утре в Медицинския факултет да започнат уъркшоп дейности на разнообразна тематика с медицинска насоченост, водени от специалисти в различни области. 

В последния ден на форума в залата на Медицински факултет д-р Елеонора Атанасова ще представи лекция на тема „Редките болести и медицинското образование“.

Организатори на конференцията са ръководството на Асоциацията на студентите по медицина в България към Тракийски университет, Студентски съвет към старозагорското висше учебно заведение, Институт по редки болести и лекарства – Сираци и други.

БТА припомня, че в края на м.г.  Медицински факултет на Тракийски университет връчи тържествено дипломите на 102-ма абсолвенти. Сред завършилите бяха 65 български студенти и 37 чуждестранни студенти от 12 страни, сред които Великобритания, Република Северна Македония, Украйна, Турция, Германия, Гърция, Нидерландия, Норвегия, Швеция, Швейцария, Португалия и Индия.

/АКМ/



Източник БТА