Марица писа петица на Спартак в “малкото” пловдивско дерби

0
141

Марица (Пловдив) прегази Спартак (Пловдив) с 5:0 в дербито от втория предварителен кръг за Купата на България. Стефан Попов (8) даде тон за символичните гости, а Веселин Марчев (12, 18, 40) се отчете с хеттрик. Едно попадение добави и Георги Трифонов (83) Двубоят се проведе на стадион “Пловдив“. 

“Маричани” влязоха като фаворити в срещата. По-високо поставеният тим стартира силно сезона и е в подножието на върха във Втора лига.

“Гладиаторите” до момента са без грешка и от началото на кампанията в Югоизточната Трета лига са със 100% актив – 5 победи от 5 мача при голова разлика 34:1. “Сините” преминаха и през няколко опонента в ранните кръгове за Купата.

Марица (Пловдив) поведе рано в резултата с гол на Стефан Попов. В 8-ата минута на мача топката бе пратена от Станислав Маламов към десния фланг, където Веселин Марчев я пое и центрира към първа греда. В наказателното поле Стефан Попов изпревари всички и почти легнал прати топката с глава във вратата. 

Спартак се втурна напред и бързо беше наказан с втори гол. Скоростна контраатака беше завършена от Веселин Марчев, който получи прекрасно подаване от Станислав Маламов срещу вратаря Кристиян Милушев. Спартак също показа зъби и принуди Илия Николов да се намесва. Удар на Кръстьо Милев затрудни вратаря, но той се справи и изби в корнер. 

В атака Марица продължи да наказва грешките на гладиаторите и в 18-ата минута Веселин Марчев отбеляза своя втори гол в мача. Той беше оставен сам в наказателното поле и с удар в обратния ъгъл не остави шансове на вратаря. В 25-ата минута Тодор Тодоров изпълни добре свободен удар, но шутът му премина близо до страничната греда. 

В 34-ата минута резултатът можеше да стане и 4:0 в полза на Марица, но Милушев се отличи с феноменално спасяване с една ръка при силен удар на Валери Домовчийски. Пет минути по-късно Спартак можеше да намали изоставането си. Тодор Тодоров показа добра скорост и надбяга защитата в жълто, но завършващият му дар не бе никак сполучлив. 

В 40-ата минута Марица тушира Спартак с четвърто попадение. Марчев изскочи зад защитата, а стражът Милушев излезе напред в опит да пресече пътя на нападателя. Вместо това Веселин Марчев копна топката и прехвърли младия вратар на Спартак, а след това я прати в опразнената врата. 

В 44-ата минута Кръстьо Милев отправи снаряд към вратата на Марица, но Илия Николов внимаваше и блокира в корнер. В 49-ата минута Милев отново пробва късмета си с шут от далечна дистанция, но и този път той беше неточен. Точно час след началния съдийски сигнал Кристиян Милушев се отчете се хубав плонж при техничен удар на Веселин Марчев, който продължи да търси попадения на сметката си. След това младият вратар улови топката и при удар на Християн Димитров. 

В 80-ата минута Даниел Спасов блокира удар на Олджай Алиев, заставайки на голлинията. Три минути по-късно влезлият от резервната скамейка Георги Трифонов сложи точка на спора с удар в обратния ъгъл на безпомощния Кристиян Милушев. 

СПАРТАК – МАРИЦА 0:5
0:1 Стефан Попов (8)
0:2 Веселин Марчев (12)
0:3 Веселин Марчев (18)
0:4 Веселин Марчев (40)
0:5 Георги Трифонов (83)

Стартови състави:

СПАРТАК: 1. Кристиян Милушев, 32. Димитър Балинов, 4. Радослав Влашев, 86. Александър Христев, 33. Цветелин Тонев, 15. Димитър Пройчев, 13. Кръстьо Милев, 77. Тодор Тодоров, 7. Георги Лазаров, 9. Станимир Димитров, 17. Александър Праматаров; 

МАРИЦА: 86. Илия Николов, 19. Мартин Газиев, 5. Димитър Аврамов, 29. Атанас Ташолов, 23. Саломон Джеймс, 77. Стефан Попов, 21. Станислав Маламов, 24. Ифеани Дейвид, 7. Свилен Щерев, 17. Валери Домовчийски, 10. Веселин Марчев; 

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Startphoto

Източник