Максим Бехар оглави Съвета на настоятелите на Университета за национално и световно стопанство

0
78


На своята първа среща, на която присъства ректорът проф. д-р Димитър Димитров и ректорското ръководство, новоизбраният Съвет на настоятелите на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) избра за свой председател Максим Бехар. Това съобщават от висшето училище.

Максим Бехар е световноизвестен експерт по публични комуникации, основател и главен изпълнителен директор е на компанията M3 Communications Group, Inc., президент е на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария. Започнал е своето образование в УНСС и го е завършил в Икономическия университет в Прага. Бехар е завършил и Harvard Kennedy School през 2017 г. Той е първият източноевропеец, вписан в PR залата на славата в Лондон.

За организационен секретар на Съвета на настоятелите бе избран Йовко Атанасов, управител на “Леново България” – бизнесмен с голяма практика в областта на мениджмънта и технологиите. И двамата с Максим Бехар бяха членове на Съвета на настоятелите през изминалите четири години, припомнят от УНСС.

За членове на Съвета на настоятелите бяха избрани и председателят на Камарата на строителите Илиян Терзиев, инж. Красимир Пингелов, изпълнителен директор на “Електрон прогрес” ЕАД, водеща компания в реализирането на проекти в сферата на информационните технологии и цялостните интеграционни решения, Никола Бакалов, главен изпълнителен директор (CEO) и председател на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка, Соня Кръстанова, ръководител на проекта “Студентски практики” в Министерството на образованието и науката, Иван Василев, заместник-кмет в направлението “Финанси и здравеопазване” на Столичната община, и председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Стойков, също възпитаник на УНСС и доскорошен председател на Студентския съвет на университета.

   

/ХТ/



Източник БТА