Слънчевите изригвания като правило засягат не само работата на различно оборудване, но и благосъстоянието на хората, страдащи от метеорологична зависимост.

В кои дни ще има магнитни бури през февруари 2024 г.?

На 17 февруари се очаква силна магнитна буря, която може да засегне здрави хора. Експертите препоръчват да стоите далеч от тълпите, да намалите физическата активност и да увеличите режима на пиене.

На 22 февруари ще има буря със средна интензивност. Силно ще е влиянието му върху метеочувствителните хора. Те могат да очакват пристъпи на главоболие, скокове на налягането и обостряне на хронични заболявания. По-добре е да държите под ръка лекарствата, предписани от Вашия лекар.

Третата буря ще се случи на 27 февруари. Той ще бъде най-слабият от трите и ще засегне само хора с отслабена имунна система. Може да се появи безсъние, повишена умора и загуба на апетит.

Как да се подготвим за магнитна буря?

Природните явления не могат да бъдат контролирани, но можете да се подготвите за негативни последици. За да направите това, е важно да укрепите имунитета си и да следите прогнозите за времето.

  • Не пренебрегвайте физическата активност и спорта. Тренираното тяло по-лесно се справя със стреса.
  • Не забравяйте за водата: режимът на пиене трябва да се спазва както през лятото, така и през зимата.
  • Опитайте се да запазите спокойствие и да избягвате всякакъв стрес. Правилното хранене също ще ви помогне да се предпазите от неразположение по време на бури.