“Лийдс” на Груев ще завърши минимум трети в Чемпиъншип

0
57


“Лийдс”, за който успешно след Нова година играе българският национал Илия Груев, ще завърши минимум на третата позиция в крайното класиране след редовния сезон на Чемпиъншип (II ниво на английския футбол).

Това стана ясно след категоричната победа с 5:0 на лидера в подреждането “Лестър” срещу гостуващия “Саутхемптън” в отложен мач от 38-ия кръг.

С успеха “лисиците” увеличиха аванса си на върха пред “Лийдс” на 4 точки – 94:90. Трети е “Ипсуич” с 89 т. и мач по-малко. За него остават 3 двубоя до края на кампанията, а за първите два тима в класирането – по 2.

Освен че бе доста звучна, загубата с 0:5 означаваше за четвъртия “Саутхемптън” край на надеждите за директно изкачване във Висшата лига. Такова ще заслужат шампионът на дивизията и подгласникът му.

Също така на практика “Саутхемптън” вече няма как да изпревари “Лийдс” в класирането. “Светците” изостават с 6 т. от тима на Груев. Дори да се изравнят с “Лийдс” по точки, тяхната голова разлика, която е от значение, е с 20 попадения по-лоша.

Така при сценарий, в който Груев и компания не се изкачат директно като трети, ще играят полуфинали с шестия.

ИЛИЯ ГРУЕВ





Източник 24часа