Лекоатлетите на „Добруджа“ спечелиха 34 медала

0
2213

Добричкият клуб по лека атлетика „Добруджа“ изпраща една много успешна година. Възпитаниците на Силвия Петрова и Милен Петров участвахме във всички национални шампионати за всички възрастови групи, както и в множество  национални и международни турнири. Спечелените медали за 2018 г. са общо 34, като от тях 13 са златни, 8 – сребърни, а 13 – бронзови.

Сред тези, които имат най-големи заслуги за успехите на клуба, е Вержиния Костадинова, която на трибой за момичета под 14 г. в зала направи нов национален рекорд на България за всички времена. Тя взе участие и в Националната лекоатлетическа верига А1, където беше безупречна в лидерството си във всичките четири кръга. В класацията за най-добрите млади надежди на град Добрич за 2018 г. Вержиния се нареди на четвърто място.

Мира Николова успя за пореден път да се пребори с трудностите в своите дисциплини /400 м и 800 м/ и да покаже железния си характер по пътя към стълбичката и през зимата, и през лятото.

Отлично се представиха състезателите на СКЛА „Добруджа“ и в Националния шампионат по спортно ходене. Това са Иван Кючуков – сребърен медалист на 10 км за юноши под 20 г., и състезателите при момичетата и момчетата под 16 г. Мая Щерева и Иван Димов – и двамата с бронзови медали в 3-километровата дистанция.

Възпитаниците на двамата треньори направиха страхотно завръщане към призовата тройка и се качихме на почетната стълбичка в любимата си щафета 4х400 м, където взеха участие девойките Михаела Михайлова, Нели Николова, Рени Хинева и Мира Николова.

Иван Иванов Кючуков участва в Балканския шампионат по спортно ходене в Сърбия, гр. Зренянин, на 10 км за юноши под 20 г., където се класира на десето място.

Силвия Петрова и Милен Петров изказват специални благодарности и на всички свои състезатели, които останаха на крачка от медалите, но се бореха с всички сили за тях – Ивелин Щерев, Калин Петров, Десислава Йорданова, Селин Айдън, Петя Стефанова. 

Снимка от Милен Петров