Курсист пострада при пътен инцидент, докато се обучава на учебен полигон

0
67



Курсист на 27 години пострада при пътен инцидент в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Стара Загора.

По първоначална информация вчера около 13:30 часа на учебен полигон по време на практическо обучение за придобиване на правоспособност за категория “А”, под ръководството на 56-годишен инструктор, се е движил учебен мотоциклет, управляван от обучаем курсист, който е загубил контрол и се е блъснал в бетонен бордюр.

Пострадалият е настанен в болница, без опасност за живота. На местопроизшествието е дошъл екип на “Пътна полиция”. Водачът и инструкторът са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати.

През вчерашния ден двама водачи са пострадали и при катастрофа на ул. “Калояновско шосе” по пътя за старозагорското село Християново, съобщиха за БТА от областната дирекция на полицията. Пътният инцидент е бил между два микробуса – единият е бил управляван от 57-годишен мъж, а другият от 32-годишен мъж. Водачите са тествани за употреба на алкохол. Пробите са били отрицателни. Двамата водачи са настанени в болница. 

 

/БИ/



Източник БТА