Кубрат Пулев: Надиграх го по всички параграфи – Бойни – Бокс

0
68


Кубрат Пулев говори след победата над Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла в тежка категория на WBA. Двубоят премина през всички 12 рунда и се реши от съдиите. 

“Не беше лесен мач. Аз винаги съм критичен към себе си. Можеше да го изиграя по-добре, да го нокаутирам. С неудобен стил е. Мисля, че го надиграх по всички параграфи. Убедителна победа. Любовта на феновете може да ме направи най-щастливия. 

Организационно се справихме, беше блестящо. Боксовото шоу беше на високо ниво. Като цяло беше неудобен тип боксьор, който с глава се вре. Въпрос на съдийска преценка е. Имаше всякакви удари. Това е професионалният бокс. Трябва да сме издръжливи и за това. 

Не приемах размените, надиграх го отсякъде. Чисто технически го надиграх. Всеки един удар в тежка категория може да е решаващ. Благодарен съм на Господ, радвам се, че зарадвах всички българи в залата. Благодаря им за любовта, която дават към мен. 

Септември – октомври би трябвало да направим мач за Световна титла. Чакаме Чар да се възстанови от контузията. Дано и аз нямам контузии. Надявам се да се случи този мач. С него може да е по-интересен мача. 

Винаги продължаваме напред. Ние, като българи, трябва да вярваме в себе си, да имаме повече любов. Да имаме по-голям дух”, заяви Пулев след срещата. 



Източник Gong.bg