Край! Антъни Иванов е наказан до 25 септември тази година

0
55


Отпадна и последната възможност наказанието на българския плувец Антъни Иванов да бъде прекратено предварително.

Швейцарският федерален съд е отхвърлил жалбата му, подадена чрез неговия юридически съветник Георги Градев, срещу лишаването му от състезателни права за 2 г. за нарушаване на правилата за допингконтрол.

Санкцията е заради 3 пропуснати проверки, при които Антъни не е бил открит на посочените от него адреси.

Наказанието от 2 г., което бе наложено от Дисциплинарната комисия на Българския олимпийски комитет, първо бе обжалвано от Иванов в Спортния арбитражен съд в Лозана. Той потвърди решението на нашия орган, което бе признато от Световната антидопингова агенция (WADA). След това последва искът срещу това в Швейцарския федерален съд.

В състав Киш, Хьол и Рюди той отхвърля жалбата на 1 март.

Иванов бе представян от Александър Цен-Руфинен и Емили Вайбле срещу Българския антидопингов център, Българския олимпийски комитет и Световната антидопингова агенция.

Освен това съдът постанови съдебните разноски в размер на 7000 швейцарски франка да бъдат поети от жалбоподателя. Той трябва да плати на WADA обезщетение от 8000 франка.

Така наказанието на Антъни остава в сила до 25 септември тази година. То влезе в сила на 10 октомври 2022 г. От 2-те години се приспадат 15 дни временна санкция.





Източник 24часа