Кметът на Разград подписа първото споразумение за осигуряване на средства по Инвестиционната програма за общински проекти

0
76



Кметът на Община Разград Добрин Добрев подписа днес в Министерството на регионалното развитие първото споразумение за осигуряване на средства по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Подпис под документа положи и главният счетоводител на Община Разград Миглена Дучева, съобщиха от общинската администрация. 

Отпуснатото по проекта „Ремонт на общински път RAZ 1111 ( III 204 Разград-Благоево/ граница общ.(Разград Попово) Еленово Дриново/III 204)“ финансиране е в размер 1 012 800 лева. С тези средства ще се ремонтира компрометиран пътен участък към село Тръстика с дължина 1878 м. и ширина на платното между 4,0 и 6,0 м. Проектът предвижда и дейности, свързани с подобряване отвеждането на повърхностни води. Целта на проекта е подобряване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на общинския път, който е връзка между община Разград и община Попово, както и връзка с републиканския път III-204, посочват от общината. 

Общо седем проекта на Община Разград са включени в инвестиционната програма, която се финансира от държавния бюджет. Стойността им е 43 389 600 лв., припомнят от общината. 

/ВД/



Източник БТА