Кметът на Варна е представил в Общинската избирателна комисия документи, че няма участие в малтийски фирми

0
62



Кметът на Варна Благомир Коцев е представил в Общинската избирателна комисия (ОИК) документи, че няма участие в малтийски фирми, съобщиха от Общината. 

Кметът е приложил актуална справка от Търговския регистър в островната държава, която показва, че не участва като директор, секретар или представител в дружества, регистрирани там. Представен е и пълният списък с фирмите, в които кметът е имал участие, както и датите на тяхното заличаване.

Справката показва, че дружествата, в които е фигурирало името на варненският кмет, са десет. Те са заличени в периода 2010 – 2021 година. Последната фирма е заличена през юни 2021 г., осем месеца преди назначаването на Коцев като областен управител на Варна и около две години и половина преди да бъде избран за кмет на общината.

Проверката срещу кмета от ОИК започна по сигнал, че името му все още фигурира в търговски фирми, вписани в регистъра на Малта. На 5 февруари Благомир Коцев заяви, че няма никакви притеснения относно проверката и е предоставил всички необходими документи.

/БИ/



Източник БТА