Кандидатът за кмет на Добрич от ГЕРБ СДС Красимир Николов и кандидати за общински съветници се срещнаха днес с членовете на Хобис клуб Добрич. Неправителствената организация на хора със зрителни и други увреждания е създадена преди 23 години.

Красимир Николов заяви, че с голямо удоволствие посещава тези борбени хора и може да представи пред тях вижданията си за развитието на Добрич.Посочи, че години наред в града са неглижирани проблеми, които засягатпряко хората в неравностойно положение – липсата на достъпна градскасреда, на възможност за нормално придвижване, намалената пътнабезопасност заради лошата транспортна схема, липсата на денонощна аптека.
Той подчерта, че за съжаление Добрич е сред най-бързо изчезващите
градове и явно досегашният управленски екип не успява да задържи младите хора, които напускат града. „За 10 години градът ни се е стопил с 40 000 души. Представете си какво значи това – ежедневно Добрич намалява с 11 души. Хората търсят препитание другаде, защото управляващите не можаха да привлекат реални инвестиции в Добрич. Не се реализират проекти с европейски средства, а се разчита на кредити, които ще изплащат децата и внуците ни“, изтъкна Красимир Николов.

Хората от клуба поставиха различни проблеми, сред които лошата
инфраструктура в кв. Дружба 1 и липсата на много места на тротоари, по
които може да се върви. Попитаха защо не е сложено началото на
обучението в Медицинския колеж. Кандидатите за съветници обясниха, че административно нещата се придвижват много бавно и че те ще предложат възможности за ускорено начало на обучението в колежа.
Хората от Хобис клуба показаха, че се вълнуват от това, че в Добрич не
се разкриват предприятия и работни места.

Зададоха и такъв въпрос – как Общината ще изплаща кредитите си в размер на 35 милиона лева.
„Аз съм инвалид и не мога да се придвижвам в този град, количката ми се
чупи непрекъснато. А съм от хората, строили Добрич преди десетилетия.
Пазете своите родители, уважавайте ги. Когато не уважаваме рода и корена си, всичко загива в тази държава.“ – това бяха думите на една от жените от Хобис клуб, които наистина трогнаха присъстващите на срещата.

ГЕРБ/СДС – ДОБРИЧ