19 сеп 2024 

София. За броени часове  криминалисти на Трето РУ разкриха извършители на престъпление. Според данните към момента вчера около обяд на бул. „Възкресение“ двамата задържани – на 22 и 23 години, известни на МВР, нападнали  посетител на частен дом, заплашили го и   му отмъкнали портфейла с 590 лева. До разкриването на извършителите се стигнало след предприети незабавни действия на криминалистите, в хода на които била задържана и 20- годишна жена, чиято съпричастност към грабежа е в процес на установяване. Досъдебното производство по чл. 198, ал. 1 и днес събраните документи по случая ще  бъдат докладвани в Столичната районна прокуратура.

Пловдив. За броени часове служителите на реда в Карлово разкриха извършители на грабеж. Бързата им намеса се наложила, след като млада жена се оплакала, че късно вечерта във вторник двама непознати насила й отнели мобилен телефон и електронна цигара. При проведените оперативни и издирвателни действия вчера в районното управление били доведени мъж на 51 години и 21-годишен младеж. Пред разследващите двамата направили самопризнания, а отнетите от тях чужди вещи са иззети и приобщени към материалите по образуваното досъдебно производство.

Плевен. Растения от рода на конопа са установени вчера в имот в село Дебово. При проверка в дома на 48-годишен полицаите открили посадени и покълнали стръкове с различна височина. В таванско помещение, пригодено за живеене, са намерени съцветие и около 50 грама суха тревиста маса, мелничка, а в съседната стая – закачени за сушене зелени растения, наподобяващи коноп. По случая е образувано досъдебно производство. Предстоят експертизи на иззетото количество. Уведомена е прокуратурата.

54-годишен е задържан за нанесен побой на възрастен мъж в плевенското село Крета. Сигналът е получен в полицията вечерта на 17 септември. Към селото незабавно са изпратени полицейски служители от РУ Гулянци , които установили пострадалия човек – трудно подвижен. Мъжът е транспортиран в плевенска болница и е настанен за лечение с фрактури, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата продължава разследващ полицай. Уведомена е прокуратурата в Плевен.

18 сеп 2024

Шумен. Установени и задържани са участници в две телефонни измами. Вчера, малко преди 12 часа, на стационарен телефон на възрастна жителка на с. Дибич позвънил непознат, който се представил за служител на електроразпределителното дружество и й съобщил за неплатени сметки. Минути по-късно последвало второ обаждане, отново от непознат. Този път той обяснил, че е полицай, уверил жената, че е попаднала в лапите на мошеник, но за да го задържат, тя трябвало да им помогне и да изпълни уговорката. Така жертвата предала пакет с 10 000 лева на шофьор, който по предварителна уговорка спрял пред дома й. Разследването на криминалистите стартирало веднага, след като жената потърсила помощ в полицията. В хода на проведени оперативни действия те влезли в дирите на 53-годишен мъж от Нови пазар, скоро установили колата, която шофирал и минути след 20.30 часа снощи го спрели за проверка. При обиска у мъжа  била намерена парична сума – по негови данни „хонорар“ за това, че е занесъл и предал пакета в Румъния. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на компетентната прокуратура.

По идентичен начин, на 16 септември, била въведена в заблуждение и друга възрастна жена, този път жителка на Велики Преслав. С идеята, че помага на полицията, тя приготвила наличните в дома й банкноти и ги хвърлила през терасата. Едва по-късно осъзнала, че е станала поредна жертва на измамници. След получаване на сигнала криминалисти от РУ- Велики Преслав предприели множество оперативни действия. В резултат на задълбочен анализ и установяване на маршрута на евентуалните помагачи, в полицейския капан попаднали 32-годишен мъж от град Синдел и 36-годишен от Белослав. При извършено претърсване в дома на по-младия са намерени и иззети 5200 лева, както и металотърсач и три старинни монети с вид на антични. Работата по документиране на престъпната им дейност  продължава. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК.

Плевен. Мъж, неподчинил се на полицейско разпореждане и нападнал униформен, е задържан в полицейския арест. Вчера към 15.10 часа екип на РУ- Червен бряг  бил насочен към сигнал за смущение на тишината на улица в града. На адреса униформените констатирали, че там звучала силна музика от уредба, монтирана на открито. В рамките на предприетите действия за преустановяване на нарушението те отправили предупреждение към 35-годишен местен жител, който не само не изпълнил разпорежданията, но и ударил в областта на гърдите единия от полицаите. Музикалната уредба е иззета. Срещу задържания е образувано бързо производство по чл. 131, ал. 2, т.4 от НК под наблюдение на Районна прокуратура – Плевен.

Сливен. Количество марихуана, различни вещества, предмети и прекурсори, които ползват за производство на синтетичен наркотик, са открити при претърсване на адрес в областния град. Процесуалните действия са осъществени през вчерашния ден в рамките на специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Задържан е криминално проявен мъж от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Варна. Криминалисти от Второ РУ установиха в апартамент в града две палатки, оборудвани с техника за отглеждане на растения от рода на конопа. Претърсването на адреса е проведено вчера.  От там е иззета и суха тревиста маса. За срок до 24 часа е задържан 40–годишният собственик на дома. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Четирима варненци – на 26, 30, 35 и 40 години, са задържани в арестите на Трето РУ. Те били спрени за проверка преди дни и при обиск  криминалистите иззели от тях наркотични вещества, според експертните справки – метамфетамин, марихуана и кокаин. По случаите са образувани бързи производства и са предадени на прокуратурата.

Пловдив. Непълнолетен попадна в полицейския арест за причинена телесна повреда. Минути преди 20 ч. снощи младеж потърсил помощ в районното управление в Асеновград, обяснил, че бил нападнат и от нанесения му побой  получил травма в областта на главата. Преди да подаде жалба в полицията на пострадалия била оказана медицинска помощ, а след отказ да бъде оставен под лекарско наблюдение, бил освободен за домашно лечение.  При последвалата незабавна проверка същата вечер служителите на реда установили и задържали 17-годишния нападател. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 129, ал. 1 от НК.

Безакцизни електронни цигари са открити от полицаи от Трето РУ при предприета проверка на автомобил, шофиран от 20-годишен пловдивчанин. В рамките на извършения контрол униформените намерили в превозното средство 37 устройства със съдържание на никотинова течност без бандерол и 6 флакона с диазотен оксид. Действията на разследващите за   установяване на данни за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК продължават.

17 сеп 2024

София. Вчера следобед в отдел „Пътна полиция“ – СДВР била получена информация за придвижващ се по АМ „Тракия“ към столицата автомобил с румънска регистрация. Изказано е предположението, че вероятно превозва незаконно пребиваващи лица на територията на Р България. Около 18.00 ч., след наблюдение на пътния поток, служителите на реда забелязали  колата и своевременно подали сигнал със стоп-палка за неговото спиране. Шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си. Веднага било предприето преследване от безопасно разстояние с включени светлини и звуков сигнал, с  постоянен визуален контакт, без увеличение на скоростта и предприемане на полицейски действия по преграждане на пътя му. След като своевременно било подадено съобщение и към останалите автопатрули,  били предприети действия за принудителното спиране на автомобила чрез изграждане на временен  КПП. Поради засиления трафик и агресивното шофиране на водача, преди достигане до контролния пункт и неговото спиране, на Околовръстен път близо до бул. „Ботевградско шосе“- посока Нови Искър, той е ударил л.а. „Шкода“, при който е пострадала шофьорката на автомобила. Жената е транспортирана до болница с контузия на главата и след преглед  е насочена за домашно лечение. В хода на предприетия контрол на автомобила с румънска регистрация полицейските служители установили самоличността на водача – 20-годишен гражданин на Молдова. Станало ясно, че в превозното средство са били натъпкани 10 чужди граждани – девет мъже и една жена без документи за самоличност, по техни данни – граждани на Сирия. Задържани са за 24 часа. Извършен е оглед, води се бързо производство. Уведомен е Отдел „Миграция“-СДВР.

Плевен. 23 – годишен е задържан за притежание на наркотици. Той бил проверен вчера следобед в центъра на с. Ясен от служители на сектор „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ – Плевен. При вида на униформените мъжът предал три самозалепващи се пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество. В условията на неотложност бил проверен и обитавания от него адрес в селото. От там са иззети още 169  пликчета със същото съдържание. Назначени са дактилоскопни експертизи и физико – химични експертизи. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК, уведомена е прокуратурата.

Варна. Двама мъже – на 28 и 32 г., са задържани за притежание на наркотици в Трето РУ. Те били спрени за проверка преди дни и у тях криминалистите открили иззели метамфетамин. Последвали процесуално – следствени действия в дома на единия, където полицаите намерили електронна везна, метамфетамин и марихуана, според изготвената експертна справка. По случая е образувано  досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

Перник. 19-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества. Действията на криминалисти от Първо РУ са реализирани вчера в хода на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението и притежаването на наркотични вещества. В близост до сградата на районното управление полицаите проверили 19-годишен, от когото иззели 7 свивки със суха кафеникава листна маса с тегло около 5 грама. Полевият тест отчел наличието на марихуана. Младежът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Пловдив. Над 32 г марихуана са иззели и полицаи от Пето РУ при спецакция. Високорисковото наркотично вещество е открито при проверка на адрес в жк „Тракия“ , задържан е обитателят на жилището. Междувременно служителите на реда в Асеновград засекли 19-годишен младеж с 4 пълнителя за електронна цигара със съдържание на хексахидроканабинол. Хисарските им колеги пък задържали 18-годишен от село Ръжево Конаре, който носел в себе си цигара със синтетичен канабиноид. Срещу извършителите са образувани полицейски производства по чл. 354а, ал. 3 от НК под наблюдение на районната прокуратура.

Бургас. 42 – годишен от с. Равда е задържан също за наркотични вещества. Служители на РУ – Созопол го установили  в района на Бургаски солници, в близост до пътния възел, в момент на полагане на грижи за  конопени растения. Установени били общо 24 растения с височина от 50 см до 200 см., торове и пособия за отглеждането им. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от РУ – Поморие бил задържан 37 годишен за кражби. В хода на разследването било установено, че миналия месец той успял да се „сдобие“ с три велосипед, които отмъкнал от различни жилищни кооперации в Поморие. Мъжът, с криминалистически регистрации в полицията, е направил пълни самопризнания и върнал откраднатите возила. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност  продължава.

Пазарджик. Криминалисти от РУ-Велинград задържаха мъж за притежание на наркотици в хода на полицейска акция за противодействие на разпространението на дрога на територията на курорта. В района на паркинг пред хипермаркет полицейските служители засекли 22-годишен столичанин. Последвал обиск, при който у него бил открит полиетиленов плик с около 100 г суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при полевия наркотест. По случая е образувано бързо производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Служители на полицейски участък „Изток“ установиха и задържаха извършител на грабеж. Криминалистите предприели незабавни действия по сигнал, подаден вчера от потърпевшия – на една от улиците на жилищен комплекс „Марица“ бил нападнат от непознат, който със сила и заплахи отмъкнал мобилния му телефон и сумата от 300 лева. В хода на разследването не след дълго полицаите попаднали в дирите на извършителя – 21-годишен жител на квартал „Изток“. По случая е образувано бързо производство, работата му продължава под надзора на прокуратурата.

16 сеп 2024

София. Мъж, шофирал след употреба на наркотици, и неговият спътник са задържани от служители на Първо РУ, иззети са 12 дози кокаин и амфетамин. На 14 септември около 8.25 ч. на ул. “Цар Шишман“ и ул. “Аксаков“ автопатрул на Първо РУ спрял за проверка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж. Когато видял униформените, 49-годишният пътник си признал, че носи в себе си 4 дози наркотик, закупени от шофьора. При извършения оглед от пристигналата на място дежурна оперативна група са иззети още 8 дози, скрити под ръчната спирачка на автомобила. Тестът  за употреба на наркотични вещества на шофьора се оказал положителен и отчел употреба на кокаин и амфетамин. При последващите процесуално-следствените действия, извършени в дома на 27-годишния мъж в с. Искрец,  била иззета електронна везна. Двамата мъже били задържани в Първо РУ.  По случая се води досъдебно производство по чл. 354А, ал. 1 от НК. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура, шофьорът е  привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража за срок до 72 часа.“ 

Кюстендил. Специализираната операция е проведена на територията на Кюстендилска област на 13 септември от служители на ОДМВР, с участието на колеги от ГДНП. Проверени били обособени обекти, профилирани в продажбата на мотоциклети от висок клас. В хода на контрола била извършена физическа проверка на над 60 мотоциклета и документите им за произход. Поради съмнения за интервенция върху идентификационните данни и подправяне на документите за произход полицаите иззели два мотоциклета. По случая все още се извършва предварителна проверка, материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата. Целта на операцията е била пресичане на противоправна дейност по повод установени случаи в страната на закупени мотоциклети чрез лизингови договори, а после продавани на трети лица. Впоследствие вноските по лизинга бивали преустановявани, мотоциклетите обявявани за издирване, а крайният купувач претърпявал финансови загуби.

Двама мъже са задържани  в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи за притежание на наркотични вещества. Служителите извършили проверката в рамките на провеждаща се операция. На пътя Кюстендил – Дупница, в района на с. Нови чифлик, бил спрян таксиметров автомобил. От двамата пътници в автомобила, благоевградчани, на възраст 46 и на 40 години, са иззети 11 опаковки с хероин, според данните от полевия наркотест.  В РУ Кюстендил са образувани бързи полицейски производства, уведомен е дежурен  прокурор. 

Перник. Множество вейп устройства и пълнители за тях са иззети от служители на ОДМВР – Перник. Акцията е проведена в края на миналата седмица от служители на секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност. В хода на действията е задържана 28-годишна перничанка в момент на изпращане чрез куриерска фирма на множество вейпове и пълнители за тях. При направените тестове на място, едните показали наличието на екстази, а другите – на марихуана. Електронните устройства били иззети. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс, разследването по което продължава под надзора на прокуратурата. 

Благоевград.  Над 20 килограма наркокултура са открити в дома на жител на Сандански. В края на миналата седмица, при проверка на жилище, обитавано от 36-годишен мъж от града, в таванско помещение на сградата криминалистите открили три кашона с около 31 пакета, съдържащи общо около 22,895 килограма суха тревиста маса, реагирала при теста на канабис. В хода на процесуалните действия, от един от етажите на къщата са иззети машина и пакети за вакуумиране. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Сливен. Продължават усилията на служителите на реда за противодействие на престъпления, свързани с наркотици. Акцията стартира на 9 септември на територията на областната дирекция с цел установяване на лица, които се занимават с производство и разпространение на наркотични вещества и контрол в района на учебни заведения. В хода на операцията на 13 септември в Сливен е извършена проверка на 24-годишен мъж, у когото е намерено и иззето пакетче със суха листна маса марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.  Ден по-късно, при проверка в дома на 27-годишен мъж в сливенския квартал „Надежда“, полицейските служители намерили пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, реагирало положително при полевия наркотест. Мъжът е задържан. Вчера на улица в областния град били спрени за проверка  28-годишен мъж и жена на 24 години. От тях униформените иззели  бяло кристалообразно вещество, което е реагирало положително при теста за наркотици. Двамата са задържани за 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства. 

Варна. 31-годишен  варненец е задържан в ареста на Второ РУ след като бил спрян за проверка преди два дни и при обиска криминалистите иззели от него фолио  с бяло кристалообразно вещество, според експертната справка – метамфетамин. Негов съгражданин – на 39 г., известен на МВР, шофирал под въздействие на наркотични вещества, също попаднал в полицейския арест на Първо РУ. Той бил спрян за проверка в събота в района на училище „Елин Пелин“, а пробата с наркодрегер показала положителен резултат за амфетамин, метамфетамин, канабис и метадон. И по двата случая са образувани досъдебни производства и материалите са предадени на прокуратурата.

Хасково. Стоки с лого на защитени марки са иззели полицаи от РУ Димитровград. На 13 септември криминалисти и служители на „Икономическа полиция“ проверили три търговски обекта и лек автомобил на Неделния пазар в града. В рамките на предприетия контрол са били установени 526 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки, изложени за продажба без разрешение на правопритежателя.  Стоките са предадени с протокол на разследващите от собствениците – на 27г. /от Сливен/, на 38г. /от Пловдив/, на 46г./от Септември/ и 53-годишен хасковлия. Образувани са досъдебни производства. На следващия ден в града също са конфискувани 32 текстилни артикула от проверен на булевард „Раковски“ автомобил „Мерцедес“. Водачът – 65-годишен от Ямбол, не е представил документи за произход на стоката.

Сириец е с опасност за живота след пререкания със свой сънародник, който е установен и  задържан. Вчера към 15.10 часа в управлението в Харманли бил получен сигнал, че за лечение при тях е постъпил 24-годишен чужд гражданин, с адрес в града. В рамките на разследването станало ясно,  че между пострадалия и арестувания е възникнал скандал, прераснал в сбиване, при което пострадалият бил ранен в гърба с остър предмет. След преглед, той бил транспортиран в болница в Пловдив, където лекарите продължават да се борят за живота му. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава

Плевен. 20-годишна е задържана за кражба. Разследването на случая започнало вчера непосредствено след постъпил в полицията сигнал за кражба на портмоне с пари и документи от магазин в град Кнежа. По „горещи следи“ криминалистите от РУ Кнежа установили  извършителката. Тя предала доброволно откраднатата вещ, съдържаща сумата от 290 лева в банкноти с различен номинал, лични документи, кредитна и дебитна карти. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Към 4.45 часа вчера патрулиращи полицаи от Червен бряг установили в района на ж.п. гарата в града мъж в безпомощно състояние – контактен, но във видимо нетрезво състояние, с охлузвания по тялото. Пострадалият бил транспортиран към плевенската болница с фрактури и сериозна травма и е настанен за лечение без опасност за живота. В хода на предпиретите незабавни оперативни действия били установени мъжете, нанесли побоя – 54-годишен, 18-годишен и 21-годишен. И тримата са задържани са срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Продължава изясняването на причините и обстоятелствата по случая. Работата продължава разследващ полицай. 

Пловдив. Униформени от Второ РУ реагирали на сигнал за спречкване между двама шофьори в Пловдив вчера следобед. Проверката установила, че на кръстовището между бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Владивосток“ 39-годишен пловдивчанин ударил друг шофьор, след спор за отнето предимство. В рамките на започнато бързо производство по чл. 325, ал. 3 от НК той е задържан за едно денонощие. Причините и обстоятелствата около създалата се ситуация  се изясняват. Уведомена е районната прокуратура.

13 сеп 2024

София. Продължават ежедневните операции на криминалистите от СДВР  срещу наркоразпространението. При акция на служители от сектор „Наркотици“ в столичната дирекция, проведена в ж.к. „Дружба“ на 11 септември, са задържани 27-годишен мъж и 22-годишна жена. Двамата били засечени в автомобил, в близост до бензиностанция в квартала. При последвалото претърсване на превозното средство полицаите открили и  иззели вакуумирани пликове със зелена тревиста маса – близо 90 г марихуана, и полиетиленови пликчета с бяло прахообразно и вещество на кристали – около 25 г амфетамин, 14.41 г кокаин и 3.47 г метамфетамин.  По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура, на двамата задържани са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал.1, наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа.

Криминалисти от столичното Шесто РУ разкриха взломна кражба от жилище в кв. „Овча купел“. Двамата извършители, стари познайници на полицията, са установени през вчерашния ден и са отведени в полицейския арест. На 17 август в полицията бил получен сигнал за извършеното престъпление. По данни на собствениците от жилището били отнети 30 г златни и сребърни накити, лаптоп и ключове от автомобил. В резултат на предприетите незабавни действия по разследването двамата столичани – на 33 и 34 години, известни на полицията, попаднали в полицейския капан.  При последвалите процесуално-следствени действия в домовете им са открити и част от откраднатите вещи. Материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура. Двамата  са привлечени като обвиняеми по чл. 195 и чл. 196 с мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.

Бургас. Успешни реализации и на територията на ОДМВР-Бургас за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества. В хода на предприето на 11 септември претърсване на частен дом в областния град, обитаван от 21-годишен местен жител, криминалистите иззели близо половин килограм сух канабис, около 100 г бяло прахообразно вещество – кокаин, електронна везна и 1 965 лв. Заедно с обитателя са задържани и още двама негови съграждани – на 16 и 21 години, засечени в апартамента. Проведени са множество процесуално-следствени действия, сред които и разпити на свидетели. В полицейския арест е задържан и 37-годишен рецидивист от Поморие. Около 14 часа вчера служители от Районно управление – Поморие извършили процесуално-следствени действия в обитавания от него частен имот и намерили саморъчно свита цигара и суха зелена тревна маса, дала характерната реакция на канабис при извършения полеви наркотест.  Общото тегло на откритата дрога е близо 15 грама. И по двата случая са образувани досъдебни производства, работата по които продължава.

Плевен. В рамките на предприето претърсване в частен дом в гр. Долна Митрополия криминалисти на областната дирекция и колегите им от районното управление иззели буркан, натъпкан с близо 15 г марихуана, електронна везна, гриндер с остатъци от суха тревиста маса и 14 патрона – 7.65 мм. Процесуалните действия са извършени вчера по обяд. Мъжът е задържан. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен и е образувано досъдебно производство.

Служители на РУ-Червен бряг реагирали незабавно на подаден снощи към 21.25 часа сигнал от жители на с. Телиш сигнал за хулигански действия на мъж. Пристигналият на място полицейски екип заварил 55-годишния, който с метален лост разбивал електрическо табло, монтирано на улица в селото. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е прокуратурата в Плевен за престъпление по чл.216, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Кюстендил. Извършител на кражба на селскостопанска продукция е установен от кюстендилките полицаи. Сигналът за деянието постъпил вчера около 15 часа. В рамките на предприетите бързи действия по разследването е изяснено, че 24-годишният кюстендилец е отнел от зеленчукова градина в землището на с. Николичевци 22 касетки /230 кг/ домати. Продукцията била намерена укрита в землището на селото и е върната на собственика. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Варна. Криминалисти на областната дирекция зарадваха възрастен жител на Провадия. Човекът, станал жертва на измама по познатата схема – съдействие на полицията, получи обратно дадените от него 6 500 лева. Служители действали незабавно на подадената жалба, възрастният мъж обяснил, че според указанията на обадилия се по телефона непознат, той предал пакета със сумата на таксиметров шофьор. Те засекли автомобила на път за Румъния. От кратките обяснения на водача станало ясно, че той изобщо не е подозирал, че е въвлечен в престъпна схема и веднага се съгласил да се върне обратно и да предаде парите в районното управление. Разследването по случая продължава във връзка с образуваното досъдебно производство.

Пловдив. На сигнал за спречкване на пътя се отзовали вчера униформени от Второ РУ в Пловдив. Около 22.35 часа те предприели незабавна проверка, след като 34-годишен водач на лек автомобил се е оплакал, че на кръстовището между бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Царевец“ друг шофьор го заплашил с пистолет и проявил агресия според потърпевшия заради забавено потегляне на зелен сигнал на светофар. След кратките оперативни и издирвателни действия извършителят на хулиганската проява, 23-годишнен младеж от гр. Пещера, е установен. Той е отведен за едно денонощие в полицейския арест, а пред разследващи направил самопризнания и доброволно предал газовия си пистолет. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК. Уведомена е районната прокуратура.

Часове по-рано за подобна проява в РУ-Карлово бил задържан и 37-годишен жител на Раковски. Според предварителната информация, по пътя между град Баня и с. Васил Левски водачът произвел изстрел с газов пистолет през отворения прозорец на автомобила си. Срещу него е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.