“Интер” спечели 20-ата титла на Италия по най-сладкия начин

0
66


“Интер” спечели по възможно най-сладкия начин 20-ата си титла на Италия.

В среща от 33-ия кръг тимът на Симоне Индзаги удари 2:1 “Милан” във върлия градски сблъсък и стана недостижим на върха за съперника си.

5 мача преди края на сезона “Интер” има на върха в класирането 86 точки. “Милан” остана с 69, като вече максимум може да прибави 15.

Франческо Ачерби (18) и Маркус Тюрам (49) се разписата за “Интер”. Побетното попадение бе дело на Фикайо Томори (80).

В продължението Тео Ернандес (“Милан”) и Дензъл Дъмфрис (“Интер”) се хванаха за гушите и отне време, педи да бъдат изтървани и изгонени.

Нервите доведоха до червен картони за капитана на “росонерите” Давиде Калабрия.

Победата е 6-а поредна за “Интер” в градското дерби, което е рекорд. Освен това с 20-ата титла “нерадзурите” изпревариха “Милан”, който има 19.

За първи път в историята пък някой от миланските грандове стана шампион след мач срещу другия.

В друга среща от 33-ия кръг правещия страхотен сезон “Болоня” победи с 3:1 “Рома” насред столицата и все по-уверено се приближава до участие в Шампионската лига.

Отборът, с чийто екип легендата на “Левски” Николай Илиев стана първият българин в серия “А”, заема 4-ата позиция с 62 точки.

“Рома” остана на 5-ото с 55. Тази позиция също вкарва в Шампионската лига, тъй като Италия вече си осигури едно от допълнителните 2 места в новия формат на най-авторитетния турнир, са натрупан коефициент през сезона.





Източник 24часа