Изложбата „Mundus Novus – Новият свят“ бе открита в галерия “Мисията”

0
69


Изложбата „Mundus Novus – Новият свят“ на художника Рикардо Друшкич бе открита тази вечер в галерия “Мисията” към Държавния културен институт към Министъра на външните работи на Република България. Художникът от Босна и Херцеговина представи 23 платна, в които изследва сложната връзка между човечеството и изкуствения интелект. 

Директорът на Държавния културен институт към Министъра на външните работи Снежана Йовева приветства присъстващите и благодари на твореца и на посланика на Босна и Херцеговина в България Александра Мичич за присъствието. 

Като гледам картините на художника, виждам неговото търсене на смисъла на живота. Дали заради съвременния начин на живот започваме да приличаме на роботи. Трябва да се замислим над това, каза посланик Мичич.

“В тази колекция от 23 картини Ви каня да размишлявате върху безбройните бъднини, които могат да се разкрият с издигането на популярността на изкуствения интелект. Чрез ярки цветове и сложни смазки с четка всяко платно предлага поглед към светове, в които технологията властва, където границите между човека и машината се размиват и самата тъкан на съществуването е прекроена от ръцете на силиконовите същества”, каза авторът на изложбата. 

Експозицията в галерия “Мисията” може да се разгледа до 26 април.

/ТС/



Източник БТА