За седмица в област Търговище са заснети над 1500 нарушения на скоростните режими

0
61



За седмица в област Търговище са заснети над 1500 нарушения на скоростните режими. Това съобщи говорителят на областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева след приключването на акция „Скорост”, проведена за периода 15-21 април във всички страни членки на Европейската мрежа на службите „Пътна полиция“.

Полицейските служители са осъществявали активен контрол за нарушения, свързани с превишаване на максимално допустимата скорост на движение. Според статистиката нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са най-сериозната причина за причиняването на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, допълват от дирекцията. 

На територията на областта полицейските екипи са използвали всички налични технически средства за контрол на скоростта – както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. По пътищата и улиците в област Търговище са констатирани общо 1578 нарушения на скоростните режими. От тях 995 са регистрирани в населените места, а 583 – извън населените места.

В рамките на акцията на 19 април се проведе SPEED Marathon – 24-часов маратон за контрол на скоростта. За времето от 00:00 ч до 23:59 часа на 15 контролни точки са констатирани общо 538 нарушения на скоростните режими от водачи. Най-голям брой от тях са установени с т.нар. лазерна тринога – 390. 

За констатираните нарушения на съответните водачи ще бъдат издадени и връчени електронни фишове.

Както БТА съобщи, през последното денонощие у нас са регистрирани общо 15 тежки катастрофи, един човек е загинал. При същата акция в София са заснети над 15 000 нарушения на ограниченията за скорост. 

 

/РН/



Източник БТА