Още една добра причина да предизвикате дълбока връзка и да я поддържате

Мъже, ако сте щастливо женени или търсите любовта на живота си, пригответе се да научите, че „докато смъртта ни раздели“ вероятно ще дойде по-рано за вас, отколкото за нея. Средно жените по света живеят по-дълго от мъжете.

Ако се тревожите за това, не се обезсърчавайте.

Докато продължителността на живота има много общо с генетиката, има и други фактори, които могат да ви помогнат да разберете как вие и вашата любов можете да живеете възможно най-дълго.

Всеки мъж по стълбицата на живота си се нуждае от любяща жена

Защо жените живеят по-дълго от мъжете и как връзките влияят на дълголетието им

1. Y хромозома

Женската от почти всеки вид надживява мъжкия.

Това обикновено се дължи на две X хромозоми, които осигуряват на жената резервна опция в случай на генетична мутация. Мъжете, от друга страна, имат само една X хромозома, върху която се експресират всички гени, независимо дали са повредени или не.

2. Естроген

Смята се, че естрогенът служи почти като защитен механизъм срещу увреждане на ДНК, но тестостеронът не го прави.

Съчетайте това със способността на жената да ражда деца, докато мъжете са отслабени от най-обикновена настинка и ние, мъжете, нямаме шанс.

3. По-малък риск

Мъжете често не се щадят и са склонни да поемат рискове, което води до смъртта им.

Междувременно повечето жени мислят за последствията, преди да предприемат каквото и да било.

4. Здравословен начин на живот

Жените също са склонни да водят по-здравословен начин на живот. Те се грижат повече за здравето си и посещават редовно лекар.

Сега, след като разбирате защо вашата приятелка или съпруга ще ви надживее, какво означава това за връзката ви?

Ако сте в здрава, любяща връзка, това означава много. С по-малко стрес животът ни се удължава.

В голямо проучване на 127 545 възрастни, изследователи от Харвардското медицинско училище

“установиха, че женените мъже са по-здрави от мъжете, които никога не са били женени или чиито бракове са завършили с развод или вдовство.”

Част от това е така, защото мъжете в щастливи връзки имат по-силна имунна система в резултат на по-ниски нива на кортизол.

5. Ефекти на кортизола

Прекомерното излагане на кортизол може да ви изложи на по-голям риск от редица здравословни проблеми, включително тревожност, депресия, храносмилателни проблеми, главоболие, сърдечни заболявания, проблеми със съня, наддаване на тегло и проблеми с паметта и концентрацията.

6. Силата на любовта

Когато мъжете са във връзки, те са склонни да избягват риска. Въпреки че поемат повече рискове в живота, те са склонни да бъдат по-спокойни в здрави връзки. Те също така са склонни да ходят на редовни прегледи и да се вслушват в съветите на своя лекар.

Наличието на здрава връзка също означава, че е по-вероятно те да имат по-добро психично здраве.

Не е тайна, че мъжете не успяват в нищо, което правят, когато не са във връзка.

Те са склонни да бъдат по-изолирани и имат по-малко социално взаимодействие, което може да доведе до самота и депресия. Щастливите връзки решават тази дилема, защото те балансират чувството за независимост с желанието да разчитате на партньора си.

Мъжете са социализирани да бъдат независими, но емоционалната зависимост от другите е от решаващо значение за благосъстоянието. Взаимоотношенията носят допълнително самочувствие и осигуряват положително утвърждение и увереност.

Когато мъжете могат да изпитат качеството на живот, което идва от дълбока емоционална връзка с жената, която обичат, тяхното психическо и физическо здраве е по-вероятно да остане непокътнато.

Така че, докато вашият съпруг в крайна сметка ще живее по-дълго от съпруга ви, колкото по-щастлива е връзката ви, толкова по-дълго ще живее мъжът.

Щастлив съпруг означава щастлив дом. Тази фраза вероятно никога не е звучала по-вярно, пише inartel.