Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

През нощта, след временно увеличение на облачността, след полунощ тя ще се разкъса и намалее. На места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 3° и 2°, в София – около 0°. Утре ще бъде предимно слънчево, но преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност. Към края на деня от северозапад ще започне ново увеличение на облачността. В Източна България ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 6°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места, главно по южното крайбрежие, ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 4 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 8 мин. и залязва в 15 ч. и 25 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.

Във вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се повишат.

В сряда вятърът отново ще стане югозападен, в Източна България и северно от планините ще се усили. Главно в западната част на Горнотракийската низина и в западния участък от поречието на Дунав ще е почти тихо и ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават около 5-7°. В останалата част от страната облачността ще е разкъсана, в планинските райони ще преобладава слънчево време; максималните температури там ще са около и над 10°.

В четвъртък облачността бързо ще се увеличи. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а на места ще превали дъжд. Температурите в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, все още ще са високи, но от северозапад ще застудява. В петък ще преобладава облачно време, валежите ще продължат. С обръщане на вятъра от изток-североизток, температурите навсякъде ще се понижат и в Предбалкана и във високите полета в Западна България, а през нощта срещу събота и в Централна Северна и Североизточна България, дъждът ще преминава в сняг. Ще има условия за виелици и навявания. В събота ще бъде ветровито и сравнително студено. Облачността ще остане значителна, но валежите ще са на малко места, ще отслабнат и ще спират. В неделя вероятността за валежи намалява още, ще има повече разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, по-късно през деня и ще се усили. Минималните температури ще са по-ниски, дневните ще останат без съществена промяна.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Отдел “Прогнози на времето” (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛТОШЕВО
  11. РИБОЛОВ
  12. ИНТЕРВЮТА
  13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  14. България – Китай 中国保加利
  15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  16. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА