Зам.-министърът на икономиката Ивайло Шотев се е срещнал в Пазарджик с представители на Асоциацията на българските търговци на храни

0
67



Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев проведе среща в Пазарджик с представители на Асоциацията на българските търговци на храни. На нея присъства и заместник- областният управител Стефан Димитров, съобщиха от администрацията.

По време на дискусията е установен активен и отворен диалог между представителите на бизнеса и изпълнителната власт. Очертани са трудностите, пред които се изправя бизнесът, както и възможностите, които Министерството на икономиката и индустрията, чрез наличните си инструменти, може да предостави в подкрепа на българските фирми.

Един от акцентите в рамките на срещата е била инициативата “Достъпно за вас”.

Ивайло Шотев е подчертал, че кампанията дава резултати и цените на стоките от първа необходимост са възможно най-ниски.

Представителите на Асоциацията на българските търговци на храни са посочили предизвикателствата, които трябва да се преодолеят, за да може да се осигури една по-добра бизнес среда у нас. Според тях усилията трябва да са насочени към максимално опростяване на административните процедури, прозрачност при възлагане на обществени поръчки, както и повече европейски програми за по-малките търговци. Шотев е уверил, че откритият диалог ще продължи и в бъдеще. 

/ВЙ/



Източник БТА