Онкоболната Жулиета Василева вече се прибра при своите близки в Добрич, след като бе направено споразумение с болницата American Hospitalв Турция, където тя се лекува.Това съобщиха в социалната мрежа организаторите на кампанията „Помощ за Жули“. Преди да бъде изписана, дължимата сума беше 32 000€. Болницата направи 10% отстъпка от цялото лечение до момента. След отварянето на по-голямата част от дарителските кутии и направените преводи с наличността по дарителската сметка, остатъкът, който е дължим към болницата, е 3 800€. Жули към момента се чувства добре и след пълното й възстановяване от операциите, които претърпя, ще й бъде проведено лечение с химиотерапия, уточняват в социалната мрежа. Оттам припомнят, че малко преди Коледа състоянието на Жули внезапно се влошило. Спешно ѝ е направен ЯМР, на който се е видяло, че има запушен кръвоносен съд в мозъка. В резултат на това, в продължение на няколко дни младата жена не можела да говори, да си отваря очите,нито да се движи.Лекарите дали всичко от себе си, за да стабилизират състоянието на Жули и тя да се прибере при близките си и най-вече – да гушне момченцето си Коко.

Кошмарът за Жулиета започва през 2017 г., когато е диагностицирана с карцином на шийката на матката. След направената операция и проведени 25 курса лъчетерапия се налага поставяне на уретрални стендове. През януари миналата година е открито вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв и жената е прикована на легло. Заради усложненото състояние и малкото килограми – Жули тежи само 33 кг, лекарите в България не се ангажират да й бъде направена следваща операция. Последната надежда за нея е лечението в болницата в Турция.

Както Жули казва: “БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА” и тя има нужда от Вашата подкрепа.Средства за лечението й могат да бъдат преведени по банков път. За Жули е организиран благотворителен базар във Фейсбук, поставени са и около 50 кутии за дарения на различни места в Добрич.

Дарителската сметка в Уникредит:

IBAN: BG 02UNCR 7000

1524152013

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Жулиета Василева