Елементарни грешки в края на мача са лишили от победата Черно море Тича срещу Спартак, смята треньорът Денислав Коцев

0
67



Изказване на треньора на Черно море Тича Денислав Коцев след срещата от 28-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ), първа шестица между варненския тим и Спартак Плевен, завършила с успех – 90:86 за гостите след продължение.

Денислав Коцев (треньор на Черно море Тича) – „Допуснахме някои елементарни грешки в края на мача, които са плод на нашата младост, тъй като отборът е доста млад. Малко пресилено изкарване на основния ни гард Мартин Коцев за нарушение, мисля, че оказа влияние на мача. Отборът на Спартак е много сериозен съперник, той ще взема медали тази година. Имаме слаби места, но в крайна сметка аз съм доволен от това, че много варненски момчета играят в отбора и се представят отлично.

Има какво да се надгради и от понеделник, надяваме се при новия треньор на тръгнат нещата. На въпроса кой ще е новият треньор ще отговори президентът д-р Георги Ганчев. Не смятам, че е обективно отборът да има шансове за медали. Най-вероятно на плейофите ще се срещнем отново със Спартак, но така да  играем, по този начин, аз ще съм доволен.“

Мартин Коцев (капитан на Черно море Тича) – „Накрая сами си загубихме мача. Водихме, имахме преднина, но няколко прибързани атаки и тактически грешки дадоха шанс на противника да се върне в мача и накрая да го вземе. Нормално се играе под ръководството на баща. Аз цял живот съм израснал под неговото ръководство, така че за мен е нещо естествено. Бях малко по-напрегнат, но това няма значение, просто ме е яд, че не можахме да зарадваме публиката с една хубава победа.

Не можахме да си вземем мача, реално трябваше да покажем характер и малко хладнокръвие, но не успяхме, за което съжалявам. Радвам се, че направихме хубав мач, защото миналия път срещу този противник в Плевен изядохме тежък бой, така че, мисля, че се представихме доста достойно.“



Източник БТА