Едерсон, Куртоа и Менян в спор за Вратар на годината

0
177

Вратарят на Манчестър Сити Едерсон, Тибо Куртоа (Реал Мадрид) и Майк Менян (Милан) се сред номинираните за Вратар на годината. Те ще се борят за трофея “Яшин”, който е част от награждаването за “Златната топка” на “Франс Футбол”.

Едерсон вероятно е фаворит за отличието, след като спечели требъл с “гражданите”. Сред конкуренцията му е и Емилиано Мартинес, който имаше огромен принос за спечелването на световната титла от Аржентина. Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Андре Онана също е сред номинираните.

Сред другите отличени вратари са стражът на Барселона Марк-Андре Тер Стеген, Аарън Рамсдейл (Арсенал), Ясин Буну (Севиля), хърватинът Доминик Ливакович, който преди дни премина в Фенербахче, и Брис Самба (Ланс).

Наградите ще бъдат раздадени на 30 октомври.

Трофеят “Лев Яшин” се раздава от 2019 г., а първите му три носители са Алисон, Джанлуиджи Донарума и Тибо Куртоа, а през 2020 г. не бяха дадени награди.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Източник