Европейският път на Левски продължава из израелската пустиня

0
164

Отборът на Левски гостува на израелския Апоел (Беер Шева) в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Срещата на стадион “Турнер стейдиъм” насред пустинята Негев е със стартов час 20:30 часа и ще бъде ръководен от португалеца Мигел Ногейра.

Костов: Апоел е много силен отбор, но такъв е и Левски

Костов: Апоел е много силен отбор, но такъв е и Левски

“Сините” стигнаха до срещата, след като в предишната фаза на турнира се справиха със северномакедонския Шкупи. В първия мач с Скопие българите спечелиха с 2:0, а в реванша в София играчите на Николай Костов победиха с 1:0. От своя страна израелците отстраниха икономично литовския Паневезис. Минимален успех 1:0 като домакин, и 1:1 при визитата в Балтика.

Левски потегли към Израел без двама титуляри

Левски потегли към Израел без двама титуляри

Наставникът на Левски ще трябва да се справя без двама от основните си футболисти, които няма да могат да вземат участие в мача заради контузия. Жереми Петрис и Кристиан Димитров не пътуваха за Израел и ще принудят Костов да прекроява защитата. По всяка вероятно вместо тях в отбрана ще действат Патрик Габриел Галчев и Келиан Ван дер Каап.

Високо напрежение в лагера на Апоел (Беер Шева) преди първия мач с Левски

Високо напрежение в лагера на Апоел (Беер Шева) преди първия мач с Левски

Домакините също имат проблеми, като преди няколко дни се стигна бой в съблекалнята. Двама от основните футболисти – Рамзи Сафури и Шей Елиас са стигнали до сблъсък в съблекалнята. След разследване е станало ясно, че първият е виновен за инцидента и е наказан дисциплинарно, което автоматично води до липсата му в срещата. На пресконференцията преди двубоя Николай Костов заяви, че според него Сафури е най-добрият футболист на Апоел и е доволен, че няма да играе срещу “сините”.

Израелците на два пъти в историята си са се изправяли срещу български отбори, като и в двата случая се поздравяват с успех. През сезон 2017/18 Апоел играе срещу Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В Беер Шева срещата завършва с победа 2:0 на домакините, а в Разград Лудогорец е близо до обрат и пълен успех, но в крайна сметка след победа с 3:1 за “орлите”, израелците продължават напред заради гол на чужд терен. През 2021/22 Апоел се изправя срещу Арда в Лига Европа и във втория квалификационен кръг печели убедително с 4:0 като домакин и 2:0 като гост.

Марин Петков: Ако мога, ще вкарвам всеки мач

Марин Петков: Ако мога, ще вкарвам всеки мач

Левски от своя страна само веднъж се е изправял срещу израелски съперник в Европа. През сезон 2003/04 “сините” имат за противник Апоел (Рамат Ган) и печелят с 1:0 като гост с попадение на Борислав Димитров и 4:0 като домакин с голове на Георги Чиликов, Георги Иванов, Саша Симонович и Ниого Демба-Нирен.

Вероятни състави:

АПОЕЛ: Марсиано, Стоянов, Тиби, Витор, Шалом, Абаид, Барейро, Гордана, Петерсон, Паун, Климала

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Асен Митков, Дарлан Мендеш, Роналдо, Уелтон, Рикардиньо

Стадион: “Търнър”, Беер Шева 
Съдия: Мигел Ногейра (Португалия) 
Начало: 20:30 часа

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Източник