Европейските избори са важни, България трябва да има силна позиция в ЕС

0
75


“Няма друго решение за бъдещето на България. Европейските избори са много важни, за да изпратим хора, чиито имена да звучат не само в нашата страна, но и в Европа. България трябва да има силна позиция в Европа, и ако нещо не й харесва да се стреми да го промени, а не да викаме лош е Европейският съюз.” Това е позицията на бившия служебен премиер и дългогодишен столичен кмет Стефан Софиянски, който е част от клуб “Сенатор”.
България можеше да не е част от Европейския съюз, ако не бяха действията на служебното правителство от 1997 г. и кабинета на ОДС след него, категоричен бе Софиянски.
“Ние сме единствената държава, която фалира два пъти и все пак година и половина по-късно получи покана за започване на преговори за присъединяване към ЕС”, заяви и председателя на клуб “Сенатор” Захари Желязков.
По повод 25 г. от започването на преговори за
членство на България в ЕС клуб “Сенатор” организира специална дискусия. На нея ще се обсъждат актуални европейски теми като проблема с миграцията, ценностите на ЕС, икономика и финанси, Зелената сделка, разширяването на ЕС и бъдещето му.
В нея ще участват и Красимир Каракачанов и доц. Пламен Орешарски.

“Друго бъдеще за европейските страни освен обединена Европа няма”, твърди и проф. Александър Тасев.





Източник 24часа