• Държана за краката през балкона от седмия етаж, наранявана с кухненски нож, бита с тръба и изхвърляна навън през нощта – това е поредната история за домашно насилие, която завършва с убийството на насилника.

Пред NOVA говори близка на жената, намушкала мъжа си след години тормоз. Обвинената за убийството е под домашен арест и ще бъде съдена. През годините тя е подавала няколко жалби в полицията и Прокуратурата.

„Бяха заедно 9 години. Една година след раждането на първото им дете започна страхотен тормоз. Кълцана е с кухненски нож. Имала е счупени скули, ребра, разцепена глава с метална тръба. Преди 2 години започна да ми прави впечатление, че има синини. Лятото при 40 градуса ходеше с панталон и с поло. Бях ужасена от това, което видях. Тялото й беше черно от ударите. Съпругът ѝ не работеше. Взимаше ѝ картата, теглеше парите ѝ. Оставаха без ток и храна много често”, разказа в ефира на „Здравей, България” близка на потърпевшата.

От Прокуратурата заявиха за NOVA, че непосредствено след като са подадени сигналите, тя се отказва от жалбата.

„Отказа се от страх, но преди това е подавала много сигнали в МВР”, уточни нейната близка.

През 2019 г., след подаден трети сигнал, мъжът е осъден на 3 месеца затвор условно за нанасяне на лека телесна повреда. Следващият сигнал е от началото на 2023 г., когато се стига и до убийството.

„Във фаталния ден той я изгони от вкъщи. Тя отиде при майка си с децата. Мъжът започна да звъни, настоявайки да се прибере. Заплаши я, че иначе ще я убие. Моята позната се прибра и между тях избухна нов скандал. През това време говореше с мен по телефона. Малко по-късно вечерта е залята с горещ восък. Тогава не е издържала психически и го е намушкала с нож”, разказа още близката на жертвата на домашно насилие. https://bgvoice.com/