дом Акценти Шофьор без книжка умишлено прегази брат си. Друг блъсна непълнолетни и избяга

Шофьор без книжка умишлено прегази брат си. Друг блъсна непълнолетни и избяга

365
0

 

 

В Разградско неправоспособен водач прегази умишлено брат си, а друг шофьор рани пешеходци и избяга от произшествието.

За двата инцидента в селата Дянково и Ясеновец съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. Сигналът за тежкото пътнотранспортно произшествие в разградското село Дянково е получен около 21:20 часа снощи.

Водач на микробус, който не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, на улица „Ахелой“ блъска 26-годишния пешеходец, негов по-голям брат. Със счупено ребро и перфорация на бял дроб пострадалият е настанен в отделението по интензивно лечение на разградската болница. Пробата за употреба на алкохол на 22-годишния шофьор е отрицателна.

Сигналът за тежката катастрофа пък в Ясеновец е получен на тел. 112 около полунощ на 4 август. Управлявайки лек автомобил по улица „Дунав“ в селото, 21-годишният шофьор излиза вдясно от пътното платно и удря движещите се по тротоара двама пешеходци – момчета на 16 и 15 години. До пристигането на екип на „Пътна полиция“ водачът избягал и се укрил. Пострадалите са откарани в болницата в Разград.

По-голямото от момчетата е настанено с комоцио за лечение в хирургичното отделение, а другото – в медикаментозна кома и временна опасност за живота е в отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Малко по-късно водачът на автомобила е установен и задържан. Взети са кръвни проби за употреба на алкохол и наркотици.  През първите шест месеца на годината пътнотранспортната обстановка на територията на област Разград бележи значително влошаване, съобщи преди дни говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева, цитирана от БТА.

Наблюдава се увеличение на броя на тежките пътнотранспортни произшествия с 67,5 %, на загиналите в тях с 200 % и на ранените със 78,9 %.  С цел ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи, поне веднъж месечно в областта ще се провежда операция по метода на “широкообхватния контрол”. Първата от полицейските акции беше на 27 юли. bgvoice.com