Драконът ще го хареса: как да украсите коледно дърво за 2024 г

0
282

Главният празник на годината е точно зад ъгъла. Време е да помислите как ще изглежда домът ви, какви ястия ще има на масата и, разбира се, как да украсите коледната елха, така че да е най-красивата и модерна. MarieClaire  говори за тенденциите в новогодишния декор 2024 – вземете ги под внимание.

Следващата година, според китайския хороскоп, ще премине под покровителството на Зеления дървен дракон – единственото митично (и в същото време най-почитаното) животно от всички 12 знака. За да може мъдрият, амбициозен, капризен, но справедлив Дракон да ви помогне да намерите финансова стабилност през следващата година, да изградите успешен бизнес, да получите повишение, да станете популярни или да намерите любов, трябва да се опитате да посрещнете крилатия с достойнство. Как да стане това? Разбира се, с помощта на правилните декорации.

От древни времена огнедишащото влечуго се смята за символ на императорската власт. Както може би се досещате, скромността няма място тук: това е моят заек от 2023 г. Повече блясък, пера, яркост, закачливост, лукс в новогодишния декор – всичко трябва да е като цар.

Цветове

Когато избирате украса за коледната елха през 2023-24 г., обърнете специално внимание на следните цветове и техните нюанси: червено, златно, сребристо, зелено, сиво-бяло, лилаво.

Комбинирайте 2-3 цвята един с друг:

  • Червено и златно върху тъмнозелен смърч.
  • Портокал и злато: Защо не украсите дървото си с истински мандарини или сушени цитрусови резенчета?
  • Лилаво и сребристо. Виолетовото винаги е било предпочитано от монарсите и аристократите, което означава, че и Драконът няма да остане безразличен към него.
  • Зелено и златно. Тази опция е подходяща за тези, които имат изкуствена коледна елха у дома със заснежени клони (хитът на сезона!) или изцяло бяла. Зелените и златни декорации върху него ще придадат на смърча просто фантастично луксозен вид.

Чист лукс – изцяло златен декор: закачете златни играчки и фигурки на дървото, поръсете клоните със златен прах, декорирайте стаята в същия цвят и ще се почувствате като в залата на двореца Версай. И гущерът ще бъде напомнян за блясъка от трептенето на собствените си люспи: той ще бъде доволен.

Кехлибарният декор ще изглежда интересен и необичаен: за да направите това, трябва да окачите бледи, дискретни играчки по-близо до върха и да поставите декорации в по-богати нюанси по-надолу, така че интензитетът на цвета да се засили, докато слизате към основата. С такъв декор уау ефектът е гарантиран.

Текстури

Нека вашата елха има само лъскави или само матирани топки. Или можете да направите обратното и да комбинирате на пръв поглед несъвместими текстури: например златни пластмасови топки и дървени играчки. Дърво и стъкло, дърво и ефирна прозрачна пластмаса съжителстват много органично.

Между другото, прозрачните топки са хит за сезон 2024. Те пропускат светлина и правят елхата безтегловна, лека и непретоварена. Те могат да бъдат покрити с искри, пера, блясък или дори да имат малка фигура вътре – това ги прави по-интересни.

Поп изкуство

Кой каза, че в къщата трябва да има само една коледна елха? Дизайнерите твърдят, че може да има няколко от тях в една стая и ще изглежда много модерно. Можете да поставите живо дърво на пода, да поставите малка изкуствена коледна елха на скрина, да направите импровизирана коледна елха на стената от скрап материали, а в ъгъла да поставите стълба, украсена с гирлянд и играчки на конци.

Ръчна изработка

Тази година ръчно изработените бижута ще бъдат по-актуални от всякога. Те са напълно специални, уникални и в тях е вложена душата на човека, който ги прави. Такива играчки могат дори да се предават по наследство: например правете по една всяка година и я поставяйте в специална кутия. И, разбира се, ръчната изработка гарантира, че дървото ще бъде уникално. Въоръжете се с лепило, ножици, поставете пайети, пера, хартия, бои, обикновени топки или специално закупени заготовки пред вас – създайте магия със собствените си ръце.

Еко

Естествените материали все още са уверено на върха на тенденциите в новогодишния декор. Опитайте да украсите коледната елха с бежови, млечни, тухлени, бели топки или изберете зелен цвят: шам-фъстък, маслини или светлозелени декорации. Не забравяйте за шишарки, плодове от офика, топки, увити в крафт хартия, хартиени цветя и фигурки с флорални мотиви. От няколко сезона насам са популярни играчките от сушена вълна, които ни изпращат някъде в далечното минало.

Като по филмите

Помните ли как беше декориран интериорът в „Сам вкъщи“? Гледайте отново този безсмъртен филм със семейството си и се вдъхновете. Или може би обожавате Хари Потър или сагата Властелинът на пръстените? Има толкова много неща, които можете да измислите, от фигурки на любимите ви герои до разпределителна шапка вместо звезда на върха на коледната елха. Тази атмосфера няма да бъде забравена поне през следващата Нова година.

Барби

Не са очаквали? И все пак тази мега-тенденция все още се използва активно от дизайнерите, включително за създаване на новогодишен декор. Купете розово дърво или го оставете бяло. Във втория случай трябва да украсите дървото с играчки от различни нюанси на розово: пудра, корал, перла, фуксия.

Направете новата година по-успешна от отиващата си. Не носете негативния багаж от старата година със себе си в бъдещето, а извлечете максимума от новата година. Как да прекарате смислено края на декември и да отпразнувате правилно Нова година.

Не напразно казват, че както празнувате Нова година, така ще я прекарате. Новата година е ново раждане, преход от едно състояние в друго, обновяване на всичко, което ни заобикаля. С раждането на нова година има промяна в енергиите, които силно влияят на живота ни. Затова трябва да се подготвите и да се опитате да настроите тези енергии, така че годината да бъде успешна във всичко.

12 дни преди Нова година…

Започнете съзнателно да прекарвате годината на 20 декември. През това време се опитайте да се освободите от всичко излишно и ненужно в живота си – буквално и преносно.

Ако имате някакви ненужни или незавършени връзки, ситуации, взаимоотношения, дългове и дела, които са възникнали през тази година, те трябва да бъдат завършени, доколкото е възможно, като се сложи край на енергиите на изтичащата година.

Седмица преди Нова година…

През седемте дни преди Нова година имаме възможност да отработим кармата за изминалата година и да влезем в новата със свежи сили. Изчиствайки миналото, решаваме много проблеми в семейството, в отношенията и на работа. Изплащаме дългове на фино ниво и се подготвяме да си поставим нови, желани цели.

25 ДЕКЕМВРИ . Време е да останеш сам със себе си. В спокойна атмосфера си спомнете изминалата година, анализирайте какво е направено правилно и какво не е направено добре. Реализирайте мечтите и истинските си желания и започнете да планирате следващата година.

26 ДЕКЕМВРИ . Ден на здравето и активния начин на живот. Побързайте, откажете се от лошите навици – макар и само един – но още днес и се втурнете на чист въздух – за укрепване на организма. Почистете, отървете се от стари и ненужни вещи.

27 ДЕКЕМВРИ . Ако душата ви иска празник, днес е точният момент. Ходете на срещи, играйте с децата си и заявете любовта си на близките и приятелите си.

28 ДЕКЕМВРИ . Отделете време за родителите си. Можете също така да вършите домакинска работа – но не забравяйте да се забавлявате. Ако е необходимо, поискайте прошка от семейството и приятелите си.

29 ДЕКЕМВРИ . Този ден е подходящ за хармонизиране на отношенията с мъжете. Помолете ги за прошка и им простете.

30 ДЕКЕМВРИ . Добро време за извършване на дългоочаквани покупки. Време е да разберете дали правите това, което обичате, или трябва да откриете себе си в друга професия?

31 ДЕКЕМВРИ . Ден на промяна и светли, радостни планове. Време за общуване с най-близките и скъпи хора.

В новогодишната вечер…

С всеки звън си повтаряйте мислено най-съкровеното си желание. След като сте го повторили 12 пъти и звукът от последния удар все още витае във въздуха, завъртете енергийната фуния, като си представяте как енергията на очакването, очакването и радостта се събира във вашата чаша. След като отпиете, мислено пренасочете тази енергия към сърдечната чакра, като държите листчето с желанието в лявата си ръка. Носете го със себе си през първите 12 дни от годината, а сутринта на 13 януари поставете листото в съд с вода, добавете капка от любимия си парфюм и го сложете във фризера за 12 часа. Преди да си легнете, запалете свещите и оставете съда да се размрази. Това ще стане символ, че ледът е счупен.

През първите 12 дни на годината…

Първите 12 дни от годината влияят върху това как ще прекарате следващите 12 месеца. Важно е да поддържате правилното отношение и да работите през един от най-важните аспекти на живота всеки ден.

1 ЯНУАРИ . Прекарайте първия ден във връзка със семейството си и предефинирайте целите си за следващата година. Не пестете да давате топлина на тези, които обичате – това е най-мощната енергия във Вселената.

2 ЯНУАРИ . Обадете се на тези, които още не сте честитили Нова година. Или може би има човек, с когото сте общували като дете, но не сте се виждали от няколко години? Повярвайте ми, той ще бъде много щастлив да ви чуе отново!

3 ЯНУАРИ . Починете си за известно време от материалния свят, включете релаксираща музика, медитирайте. Не е грях просто да си доставиш радост на този ден. Това обаче не трябва да е само физическо удоволствие, а радост за истинската ви същност.

4 ЯНУАРИ . Направете първата крачка към осъществяването на основната си мечта. Смелите желания обичат активните действия и реалните дела, а не абстрактните планове. Така че днес се настройте за резултата.

5 ЯНУАРИ . Днес е добре да харчите пари за себе си, да посетите спа център, салон за красота или сауна. Влезте в Новата година свежи и обновени!

6 ЯНУАРИ . Време за стратегическо планиране. Без значение какво ще правите през годината – бизнес, градинарство или творчество – направете ясен план и не забравяйте да го обсъдите с близките си. Не се страхувайте да общувате и да разкривате тайните си на другите – може да имате нужда от помощници.

7 ЯНУАРИ . Коя дума започва с това число? Точно така, думата “семейство”! Това е, на което трябва да посветите целия си ден. Помислете за родителите си, купете им подаръци (дори ако вече сте им подарили нещо за Нова година). Можете да правите нещо вкъщи, но не забравяйте да го правите с радост и ентусиазъм.

8 ЯНУАРИ  е денят на децата и творчеството. Почувствайте се като дете и се потопете в атмосферата на играта, нови преживявания и изненади. Присъединете се към децата си в моделирането, рисуването, апликирането или сътворете кулинарно чудо с тяхна помощ. Ако нямате деца, отидете при приятели, които имат. Поднесете им интересни подаръци и добро настроение.

9 ЯНУАРИ . Добър ден да започнете нова диета или да се отървете от вредните навици.

10 ЯНУАРИ . Най-доброто време за подобряване на отношенията с вашия партньор, роднини и приятели. Купете подаръци, подарете радост и усмивки на тези, които искате да виждате около себе си през цялата година. Анализирайте отношенията, които не вървят добре, и формулирайте варианти за промяна на ситуацията.

11 ЯНУАРИ . Днес ясно определете за себе си какво можете и трябва да пуснете от живота си. Потърсете помощ от четирите елемента, за да се пречистите от негативната енергия. Направете символично „погребение“: напишете на хартия – това е енергията на Земята – това, което бихте искали да забравите. Изгорете листа, предавайки цялата негативност в ръцете на Огъня. Издухайте и оставете въздуха да отнесе мислите ви. Просто направете това над течаща вода! Четвъртият елемент – Водата – ще отмие и разтвори това, което трябва да напусне съдбата ви завинаги.

12 ЯНУАРИ . Отидете в търсене на талисман, който ще ви напомня за вашите желания и планове. Купете това, което отговаря на вашите вътрешни усещания. Поставете талисмана, заедно с вашето желание, под възглавницата си в нощта на Старата Нова година и си позволете да повярвате в чудо.

Ритуал „Седем свещи“

Купете седем свещи с различни цветове, но за предпочитане еднаква форма, и вътрешно формулирайте намерението, което най-много бихте искали да постигнете през новата година. Свещите могат да бъдат с всякакъв размер, но не вземайте църковни свещи. Всеки ден конкретна свещ ще символизира планета и деня от седмицата, която планетата управлява. Именно от тази свещ трябва да се запали останалото. По-добре е да направите този ритуал вечер, по-близо до полунощ, за предпочитане не в тоалетната или банята, а на място, където можете да останете сами за известно време и да се отпуснете. Свещите трябва да горят 10-15 минути, докато обмисляте молбата си и се обръщате към енергията на желаната планета. И на последния, седми ден, трябва да оставите свещите да изгорят докрай. И така, на първата вечер от ритуала – 1 януари – ще горят една свещ, на втората – две, на третата – три, а на последната – 7 януари – трябва да горят и седемте свещи.

1 януари (Луна, тя отговаря за енергиите, които управляват дома, семейството, децата и родителите) – трябва да гори бежова или сребриста свещ.

2 януари (планета Марс – експанзия, действия и резултати, спорт и страст) – запалвайки червена или червена свещ, визуализираме сбъднатото желание чрез енергиите на Марс.

3 януари (Меркурий – той отговаря за контактите, реализацията в обществото, парите, комуникацията и др.) – най-добре е за този ден да намерите свещ с различни цветове.

4 януари (Юпитер – енергии на сила, бизнес, собственост – тази планета отговаря за мащаба и развитието) – подходяща е синя или лилава свещ.

5 януари  (това е петък и този ден се управлява от Венера, която отговаря за чувствеността, удоволствието, красотата, любовта) – вземете розова или зелена свещ. Например най-съкровеното ви желание е да срещнете своя човек през новата година и да създадете семейство с него. Запалвайки свещ, ние си представяме мъжа на нашите мечти – как изглежда, как проявява любов към вас, от какво изпитвате удоволствие като двойка и т.н.

6 януари  (планета Сатурн, тема на дълга и отговорността) – подходяща е кафява или черна свещ. Анализираме и формулираме от какво сте готови да се откажете, за да сбъднете мечтите си и какво, напротив, сте готови да направите.

7 януари  (планета Слънце, енергии на творчеството, радост) – запалете жълта или оранжева свещ и визуализирайте какво в контекста на вашето желание ще ви достави удоволствие и вдъхновение.