Това гадание може да ви развлича в новогодишното утро и да достави удоволствие на вас и вашите приятели

 

Фантазията при тълкуването на рисунките и фигурите, образувани от кафеената утайка, е безгранична.

Този, който иска да прочете всичко, което му говори кафето, трябва да остави машината и сам да си направи кафе. Налейте преварена вода в джезве с прясно смляно кафе, сварете го и изчакайте да се поутаи. След това на чашка кафе и в приятна обстановка обсъдете въпрос, на който искате да получите отговор. Когато кафето вече е изпито, а в чашката е останала само утайката, обърнете я, като се стараете гъстото да се стече в чинийката, след което сложете върху нея чашката с дъното нагоре. След десет минути можете да обърнете чашката и да прочетете отговора на вашия въпрос.

Първо разделете утайката с нож на четири части

Първата ще съответства на пролетта, втората – на лятото, следват есента и зимата. Мехурчетата, образуващи островчета в средата на утайката, означават, че в съответствие с разположението на островчето (през пролетта, лятото, есента или зимата) ще дойде известие (писмо).

Ако едната страна на чашката е чиста (без потоци утайка) или на нея има само една малка точица, това може да означава посещение или известие отдалеч. Ако е отляво от останалата утайка, вестта или посещението ще дойде от запад, ако е отдясно – от изток.

Отделни „звездички“ са щастлива поличба -заедно с точките предвещават печалба.

Кръстове и кръгчета са предупредителни сигнали.

Малките възвишения предвещават успех.

Вдлъбнатините са препятствия, пречки.

Пукнатини, преминаващи през масив от утайка, говорят за неочаквано събитие.

Черните чисти линии предвещават изпълнение на желанията и намеренията.

Зърна, разсипани по права линия – лесно преодолими препятствия.

Да се гадае на кафе, естествено, може не само на Нова година

Този начин се използва и когато сте се скарали с приятел или приятелка, намирате се в неясни отношения с някого, за да изясните ситуацията и да узнаете какво трябва да направите за целта. В много житейски ситуации можете да се обръщате за съвет към кафето: то ще ви помогне да направите единствено правилния избор.