Довиждане детска градина! Здравей първи клас!

0
353

 В последните два дни на месец май двете детски градини в град Генерал Тошево – „Първи юни“ и „Пролет“, тържествено изпратиха своите бъдещи първокласници от подготвителните си групи. Много официални гости, родители, приятели и преподаватели пожелаха „на добър час и на добра сполука“ на децата, които през септември ще сменят любимите стаи, пълни с играчки и веселие с учебния чин и буквара.

На 30 и 31 май в концертните зали на двете детски градини общо 41 деца (25 от детска градина „Пролет“ и 16 от детска градина „Първи юни“) си взеха по тържествен и запомнящ се начин довиждане с любимата детска градина. Отличното представяне на двете групи беше едно признание за учителите, отговорни за тяхната подготовка и възпитание.

Четири години отлетяха като миг в игри и забавления. Сега порасналите момичета и момчета напускат детската градина отговорни и любознателни, научили много неща за света около нас. Малчуганите пяха, танцуваха и се веселиха точно както те го умеят. Тяхното представяне и слънчевите им усмивки изпълниха с радост сърцата на гостите в залата – родители, роднини и приятели. Най – топли и сърдечни пожелания към бъдещите първокласници отправиха техните учителки и директорите на двете детски градини.

Празникът беше една пъстра феерия от прекрасни костюми, красив декор и много труд вложен както от учителите, така и от децата. Тържеството, на което не липсваха и сълзи от гордост и радост, завърши с връчването на удостоверенията за завършена подготвителна група лично от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той подари на децата много подаръци и им пожела безгрижно, весело, щастливо и щуро лято изпълнено с игри и забави, в което да съберат сили за нови предизвикателства.